Русия извърши снощи няколко вълни от атаки с дронове срещу

...
Русия извърши снощи няколко вълни от атаки с дронове срещу
Коментари Харесай

Русия с нови атаки с дронове срещу Киев

Русия извърши нощес няколко талази от офанзиви с дронове против Киев за втора поредна нощ, засилвайки нападенията си против украинската столица след спиране от няколко седмици, заяви военната администрация на Киевска област, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В резултат на офанзивите е бил развален инфраструктурен обект в Киевска област, заяви в акаунта си във " Facebook " ръководителят на военната администрация на региона Руслан Кравченко, представен от организация Укринформ.

" Втора поредна нощ съветските сили нападат Киевска област с безпилотни летателни апарати. Въздушната паника продължи съвсем пет часа. Противовъздушната защита в Киевска област беше задействана навреме ", сподели Кравченко.

По думите му при офанзивата е бил развален инфраструктурен обект в един от регионите на Киевска област. По предварителни данни няма жертви и ранени. Предизвиканият от удара пожар към този момент е изгасен.

Всички аварийно-спасителни служби работят да установяване и премахване на вредите от офанзивата, добави Кравченко.

През миналата нощ украинската противовъздушна защита е свалила 15 от общо 20 съветски ударни дрона " Шахед-136 ", ориентирани против Украйна, показва Украинформ.

Украинската войска разгласи през днешния ден, че е изтласкала съветските сили на 3 до 8 километра от източния бряг на река Днепър, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е първото изказване от страна на Киев за триумфи в този регион след месеци на като цяло разочароваща контраатака.

  " Предварителните оценки варират от 3 до 8 км според от спецификата, географията и релефа на източния бряг ", съобщи говорителката на украинската войска Наталия Гуменюк пред украинската телевизия.

Ако този прогрес се удостовери, това би бил най-големият триумф на украинската войска против съветските сили от няколко месеца насам.

Наталия Гуменюк обаче не сподели дали украинските сили към този момент управляват напълно този регион на Херсонска област или съветската войска се е изтеглила от него вследствие на контранастъплението на украинските войски.

" Противникът продължава артилерийския си обстрел на западния бряг ", уточни тя, като оцени броя на съветските бойци в региона на " няколко десетки хиляди. Имаме още доста работа за извършване ", добави говорителката на украинската войска.

Започналата през юни предходната година контраатака, която Киев и западните му съдружници чакаха с такова неспокойствие, се провали и разреши на украинската войска да си върне единствено няколко села в южната и източната част на страната, показва организацията.

Последният огромен триумф, за който Украйна твърди, че е постигнала в контраофанзивата си, е завладяването на село Роботине през август в южната Запорожска област. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР