Русия извърши поредното прозвъняване“ към българския политически елит като определи

...
Русия извърши поредното прозвъняване“ към българския политически елит като определи
Коментари Харесай

България не разполага със средства за противодействие на руски провокации в Черно море, категоричен е експерт

Русия извърши следващото „ прозвъняване “ към българския политически хайлайф като дефинира границите на своето образование, което евентуално ще усили и като време на осъществяване. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria военният специалист Илия Налбантов. Така по думите му Русия ни е декларирала, че дефинира границите по нашата изключителна зона, тъй като нямаме средства, с които да влияем върху това.
България не разполага със средства, които биха могли да влияят на възможни съветски провокации в Черно море. Русия не смее да дефинира граници на свое обучение в румънски води от изключителната икономическа зона на Румъния, тъй като тя си достави такива средства.
Илия Налбантов е безапелационен, че страната ни би трябвало да вземе ограничения във връзка с своята сигурност и методите, по които бихме могли да отговаряме на Русия. Черноморският район се трансформира във фронтова линия, а войната към този момент е навлязла в напълно друга фаза. Причината за това по думите му е и отдръпването на Русия от военновременната зърнена договорка.
Това, което можем да създадем за отбраната на нашето морско пространство е бързо да придобием комплекси за брегова защита, които да имат такава далекобойност, че да обезпечава поразяване в рамките на нашата изключителна икономическа зона. Такива средства има и е обикновено ние да ги придобием.
Според военния специалист този въпрос е отлаган прекомерно дълго през годините, а системите, с които страната ни разполага към този миг са доста добре известни на Русия, тъй като са от руско време. Руснаците биха могли да нарушават нашето пространство с подводници, летателни апарати, в случай че това съответствува с политическите ползи на Владимир Путин и спорът да ескалира в целия черноморски район, безапелационен беше Налбантов.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР