Русия извърши нападения с дронове-камикадзе срещу Киев за втора поредна

...
Русия извърши нападения с дронове-камикадзе срещу Киев за втора поредна
Коментари Харесай

Русия атакува Киев с ирански дронове

Русия извърши набези с дронове-камикадзе против Киев за втора поредна нощ и системите за противовъздушна защита са отблъснали удара, оповестиха украински представители, представени от Ройтерс.
Тази нощ Русия е изпратила общо 15 ирански дрона " Шахед " против Украйна, като украинската противовъздушна защита е свалила 11 от тях, се споделя в известие на Военновъздушни сили на Украйна.
Началникът на военната администрация на Черказка област Игор Табурец заяви в " Телеграм ", че двама души са били ранени при удар на дрон, а двама други са потърпевши в резултат на пожар в инфраструктурно оборудване.
" Петстотин и четвърти ден на пълномащабната инвазия на Руската федерация в Украйна. Врагът предприе още една въздушна офанзива против столицата ", написа в " Телеграм " Сергий Попко, началникът на военната администрация в Киев.
В ежедневната утринна сводка на украинските въоръжени сили се споделя, че през вчерашния ден съветските сили са направили 65 въздушни удара и са изстреляли минимум 71 снаряда от тежки реактивни системи за залпов огън против позиции на украинските войски и обитаеми места по фронтовата линия.
Агенция Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери информацията за положението на бойното поле от самостоятелни източници. Тя цитира съветската организация ТАСС, съгласно която през последния ден съветски военни подразделения са отблъснали няколко украински офанзиви в Луганска област.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР