Русия изстреля близо 110 ракети при една от най-масираните си

...
Русия изстреля близо 110 ракети при една от най-масираните си
Коментари Харесай

Масирана атака с ракети срещу Украйна, властите съобщават за много загинали и ранени

Русия изстреля близо 110 ракети при една от н ай-масираните си въздушни офанзиви против Украйна , само че множеството от тях са били свалени от украинската противовъздушна защита, сподели украинският президент Володимир Зеленски , представен от Ройтерс. В резултат на това са убити минимум 10 души, а още минимум 60 са ранени в Киев , както и в южната, западната и източната част на страната, оповестиха локални чиновници.

Десетки хора бяха ранени и са нанесени вреди при удар против родилен дом в град Днепър и против жилищни здания в Лвов , Одеса и Харков .

Потвърдена е гибелта на двама души в столицата Киев и се допуска, че има затрупани хора под отломките на склад в града, написа в " Телеграм " кметът Виталий Кличко .
 БГНЕС

 БГНЕС
В резултат на съветската ракетна офанзива в Одеса към този момент са починали трима души . Ранени са 22 души, измежду които две деца (на 6 и 8 години) и бременна жена. В тежко положение е и 26-годишно момиче, лекарите вършат всичко допустимо, с цел да спасят живота му. Общо 18 потърпевши остават в лечебните заведения в града, заяви ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер в приложението " Телеграм ", цитиран от кореспондента на Българска телеграфна агенция Светлана Драгнева. 

По неговите думи спасителите претърсват и разчистват руините на постройките и търсят под тях оживели при съветските удари.

" Ударена бе и триетажна жилищна постройка, откъдето спасителите извадиха тялото на един човек отдолу под руините. Това е третият умрял. Издирванията не престават ", уточни регионалният губернатор.

В резултат на обстрела в града е потърпевш и един от лицеите . В учебното заведение не е имало деца, те са във почивка. По време на въздушната паника всички чиновници са били в убежищата и няма потърпевши.

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В град Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгород-Днестровский регион.

" Врагът нанесе удари по обществена и сериозна инфраструктура ", заключи обстановката в страната украинският министър председател Денис Шмигал.

Въздушните сили на Украйна оповестиха, че при офанзивата са били употребявани хиперзвукови , крилати и балистични ракети, в това число такива, които са извънредно сложни за прехващане.
 БГНЕС

 БГНЕС
Руските удари , при които в Украйна бяха убити минимум 10 души, а 70 души бяха ранени, илюстрират " ужасяващата действителност ", в която живее страната, съобщи Дениз Браун, филантропичният координатор на Организация на обединените нации за Украйна, представена от Франс прес.

" За украинския народ това е още един неприемлив образец за ужасяващата действителност , пред която е изправен ", съобщи тя в обществената мрежа " Екс ", като остро осъди " вълната от злокобни офанзиви против обитаеми места в Украйна ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР