Русия и САЩ са постигнали споразумение спортистката да бъде заменена

...
Русия и САЩ са постигнали споразумение спортистката да бъде заменена
Коментари Харесай

Разменят Бритни Грайнър за Виктор Бут frognews.bg

Русия и Съединени американски щати са постигнали съглашение спортистката да бъде сменена против оръжейния търговец Виктор Бут, който излежава присъда в американски затвор. Размяната на пандизчии бе доказана от министерството на външните работи на Русия, представено от ТАСС. Тя е станала на летището на Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства.

 

Грайнър бе арестувана в Русия през февруари по обвинявания, свързани с опиати. Тя бе наказана на девет години затвор, откакто бе арестувана на московското летище с минимално количество масло от канабис, прецизира " Дарик ".

 

От няколко месеца текат договаряния с Вашингтон за замяна на баскетболистката с прословутия съветски трафикант на оръжия Виктор Бут, който през 2012 бе наказан на 25 години затвор. Бритни Грайнър е считана за най-хубавата модерна баскетболистка в света и една от най-хубавите в историята на спорта.

 

Решението на администрацията на Байдън да се съгласи да пусне руснака Виктор Бут, прочут като Търговеца на гибел, бе взето в конюнктура на засилващ се напън да бъде върната вкъщи Бритни Грайнър - най-известният жител на Съединени американски щати, държан в задграничен затвор.

 

Форматът " един против един " е неочакван, поради обстоятелството, че представители на американските управляващи бяха изразили решителност да върнат дружно с Грайнър и някогашният морски пехотинец Пол Уилан, който е в съветски затвор към този момент близо четири години, отбелязва АП.

 

Адвокатът на някогашния морски пехотинец удостовери, че клиентът му е в съветския затвор. Преговорите за освобождението на Пол Уилан не престават, добави той, представен от Ройтерс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР