Русия и САЩ постигнаха споразумение за примирие в Югозападна Сирия.

...
Русия и САЩ постигнаха споразумение за примирие в Югозападна Сирия.
Коментари Харесай

Русия и САЩ се споразумяха, ще наложат примирие в Югозападна Сирия

Русия и Съединени американски щати реализираха съглашение за помирение в Югозападна Сирия. Това наподобява е и най-важният резултат от провелата се среща сред президентите на двете страни Владимир Путин и Доналд Тръмп по време на срещата на Г-20 в Хамбург.

Очевидно върху налагането на примирието и по-точно върху установяването на зони за деескалация, за които Русия от дълго време приказва, се е работило от дни. Новината разгласи министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров директно след срещата на двамата президенти, на която участва и самият той.

„ Буквално през днешния ден в столицата на Йордания, Аман, съветски, американски и йордански специалисти завършиха работата по съгласуването на меморандума за основаване на зони на деескалация в югозападната част на Сирия, в регионите Дераа, Кунейтра и Сувейда. Там от 12 часа локално време на 9 юли ще работи режим на преустановяване на огъня ", удостовери съветският министър на външните работи Сергей Лавров.

„ Съединени американски щати и Русия поеха отговорност да подсигуряват спазването на режима на помирение от всички групировки, които се намират там ", добави Лавров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР