Русия и България сключиха споразумение за ремонт на хеликоптери, използвани

...
Русия и България сключиха споразумение за ремонт на хеликоптери, използвани
Коментари Харесай

Русия и България са сключили споразумение за ремонт на хеликоптери

Русия и България подписаха съглашение за ремонт на хеликоптери, употребявани в Афганистан. Това съобщи Владимир Кожин, асистент на съветския президент Владимир Путин по въпросите на военнотехническото съдействие, представен от ТАСС.


"На изложби у нас участваха и страни, които с оглед политическата конюнктура по концепция би трябвало да отсъстват, защото са членки на НАТО. С делегация от България да вземем за пример бе подписано съглашение за ремонт на хеликоптерна техника, употребена в Афганистан ", сподели Кожин.

По-рано заместник-генералният шеф на "Рособоронекспорт " Сергей Гореславски уточни, че Русия може да ремонтира към 200 афганистански военни хеликоптера, в случай че се споразумее за това със Съединени американски щати и ремонтни предприятия от Източна Европа. По думите му през ноември 2015 година Държавният департамент е замразил действието на глобите против Русия за случаите, засягащи ремонта на тези хеликоптери.

В края на октомври 2016 година Игор Чечиков от управлението на холдинга "Хеликоптери на Русия " заяви, че Русия взе участие в ремонта на хеликоптерната техника, купена от Съединени американски щати за афганистанската войска. По-късно говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова осведоми, че Москва и Кабул са постигнали съглашение за поддръжка и ремонт на хеликоптери съветско и руско произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР