Русия глоби Facebook, Twitter и WhatsApp, тъй като не са

...
Русия глоби Facebook, Twitter и WhatsApp, тъй като не са
Коментари Харесай

Московски съд глоби Facebook, Twitter и WhatsApp

Русия санкции Фейсбук, Twitter и WhatsApp, защото не са съхранили данните на съветските консуматори на местни сървъри, заяви интернет наблюдаващият на страната, до момента в който управляващите лимитират задграничните интернет компании.

Санкциите идват, когато управляващите ускоряват контрола над съветския сегмент на интернет и откакто президентът Владимир Путин упрекна западните платформи за обществени медии, че нарушават законите на страната, съобщи БГНЕС.

Московският областен Тагански съд санкции Фейсбук с 15 милиона рубли (200 000 долара) и Twitter със 17 милиона рубли за повторни нарушавания, а WhatsApp получи санкция от 4 милиона рубли за в началото нарушаване, заяви надзорният орган на Роскомнадзор.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ръководството на обществената мрежа Фейсбук стартира " чистка "...

Приет през 2014 година, спореният закон изисква персоналните данни на съветските консуматори да се съхраняват на вътрешни сървъри.

Twitter и Фейсбук бяха осъдени за първи път за нарушение на закона предходната година, до момента в който Гугъл беше ударен с първата си санкция предишния месец.

Роскомнадзор съобщи през днешния ден, че някои компании са почнали да съблюдават законодателството, в това число Apple, Microsoft, LG Electronics, Samsung, PayPal и Booking.com.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Европейският съюз и Англия стартираха две обособени следствия против Фейсбук по подозрения, ч...

През последните месеци Русия подхваща все по-машабни правосъдни дейности против задгранични софтуерни колоси, по-специално заради неспособността да отстранен наличие по искане на Роскомнадзор.

По време на митингите в поддръжка на затворения критик на Кремъл Алексей Навални през януари управляващите упрекнаха интернет платформите, че се намесват във вътрешните работи на страната, като не изтриват изявления, призоваващи малолетни да се причислят към митингите.

Путин се оплака този месец от възходящото въздействие на огромните софтуерни компании, които съгласно него се конкурират с страните. През юни съветският водач съобщи, че западните обществени медийни платформи подценяват настояванията за заличаване на нелегално наличие. Русия блокира редица уеб страници, които отхвърлят да си сътрудничат с управляващите, в това число LinkedIn и видео платформата Dailymotion.

През последните години съветското държавно управление стяга контрола над интернет под предлог за битка с екстремизма и отбрана на малолетни и стартира създаването на по този начин наречения „ върховен интернет “.

Критиците на Кремъл осъждат формалния контрол на мрежата като метод за заглушаване на несъгласието.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР