Русия е възмутена и шокирана от експулсирането на свещеници от

...
Русия е възмутена и шокирана от експулсирането на свещеници от
Коментари Харесай

Мария Захарова: Русия е възмутена и шокирана от експулсирането на свещеници от България

Русия е възмутена и шокирана от експулсирането на свещеници от Руската православна черква (РПЦ) от България. Това съобщи представителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от ТАСС.

Според нея по този начин българските управляващи целят спиране на връзките сред православните църкви на двете страни. Руското посолство с изострен коментар за експулсирания от България свещеник, предава Българска телеграфна агенция. 

" Възмутени и шокирани сме от обстоятелството на случилото се “, означи дипломатът.

" Това за следващ път демонстрира, че настоящето управление на България дефинитивно е поело по пътя на разрушение освен на политическите контакти сред страните, само че и на културно-хуманитарните връзки сред нашите нации. Сега задачата е да се скъсат връзките сред сестринските Руска и Българска православна черква, братските връзки сред съветския и българския народ ", счита Захарова.

Тя уточни още, че " отговорността за бързата деградация на двустранните връзки сред Русия и България е напълно на българската страна ".

Междувременно някогашният български външен министър в държавното управление на ГЕРБ Екатерина Захариева разяснява, че " изгонването на трима съветски духовници от съветската черква е разработка на ДАНС. Руската православна църка се употребява за геополитическите ползи на Русия ".

Захариева акцентира, че за никого не е загадка, че съветската православна черква и огромна част от съветските духовници се изявяват като политици, а не като духовници.

" Това не трябва да възпира нашите служби да правят своята работа и да пазят националния интерес ", сподели още Захариева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР