Русия е спряла напълно регистрацията на кораби, изнасящи украинско зърно,

...
Русия е спряла напълно регистрацията на кораби, изнасящи украинско зърно,
Коментари Харесай

Русия спря корабите с украинско зърно

Русия е спряла изцяло регистрацията на кораби, изнасящи украинско зърно, както все още 29 кораба, които би трябвало да изнесат 1,4 млн. тона храни главно за 5 страни в Азия и Африка, в това число Китай, Египет, Бангладеш, Турция, са блокирани от Русия в териториалните води на Турция.

Това оповестяват от Министерството на развиването на общностите, териториите и инфраструктурата на Украйна.

Според министерството прекъсването на регистрация е в действие от 26 юни, което демонстрира планове за спиране на доставките на храни за международните пазари.

През юни от украинските пристанища са изнесени единствено 2 млн. т., а други 1 млн. тона храна се товарят или към този момент са отчасти натоварени на 13 кораба - последните регистрирани по зърнената самодейност. Ако регистрацията на корабите не бъде възобновена, " зърнената " договорка ще бъде изцяло спряно, показват от украинското министерство.

 За последните 11 месеца 45 страни са получили 32,5 милиона тона храна. Светът обаче не е получил спомагателни 25 млн. т. заради съветски бойкот.

 От украинското министерство показват, че поддържат изказването на Съвместния координационен център, че всички страни по съглашението би трябвало неотложно да обезпечат достъп на кораби за експорт на храни, тъй като това основава хранителна заплаха за целия международен пазар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР