Русия е създала базов космически сегмент на система за ранно

...
Русия е създала базов космически сегмент на система за ранно
Коментари Харесай

Русия създаде спътникова група за предупреждение при ракетно нападение

Русия е основала базов галактически сегмент на система за ранно предизвестие за ракетно нахлуване, построена от четири спътника вид „ Тундра ”. Системата разрешава непрестанно наблюдаване за вероятно изстрелване на балистични ракети от територията на Съединени американски щати. Апаратите извършват задачата си в цялостен размер, предава БГНЕС.

Спътниците „ Тундра ” са оборудвани с принадлежности за инфрачервено наблюдаване от ново потомство, които разрешават точното фиксиране на изстреляни ракети. Уредите имат способността да наблюдават траекторията на полета на балистични ракети и да предвиждат в автоматизиран режим зоните на рухване на бойните им глави.

Четирите спътника „ Тундра ” обикалят към Земята по високо елиптична орбита на оптималната височина над 35 хиляди километра. Техните траектории са ситуирани под ъгъл един по отношение на различен, образувайки по този начин нареченото съзвездие над Северното полукълбо.

Първите три спътника „ Тундра ” бяха изстреляни, надлежно, през 2015, 2017 и 2019 година.

В рамките на единната галактическа система „ Купол ” би трябвало да бъдат включени общо девет нови апарата. „ Купол ” е предопределен да размени галактическите системи „ Око ” и „ Oкo-1 ”

Руската система за ранно предизвестие за ракетно нахлуване се състои от два ешелона: галактически, който включва четири спътника „ Тундра ”, и наземни, състоящи се от мрежа от станции от вида „ Воронеж ”, покриващи със своето радиолокационно поле всички ракетно рискови посоки. Основното предопределение на системата е в оптимално къси периоди да открие и наблюдава балистични ракети, изстреляни против територията на Русия или на нейните съдружници.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР