Русия е построила около 170 км от газопровода "Турски поток"

...
Русия е построила около 170 км от газопровода "Турски поток"
Коментари Харесай

Русия е построила 170 км от "Турски поток"


Русия е построила към 170 км от газопровода "Турски поток" по дъното на Черно море. Това разгласи съветският министър на енергетиката Александър Новак.

„ Успешно се реализира планът за строителството на газопровода „ Турски поток “, който има за цел да увеличи енергийната сигурност на Турция и Европейския съюз като цяло. През май тази година край съветското крайбрежие на Черно море стартира строителството на газопровода. Към сегашния миг са построени над 170 км от газопровода “, сподели той в Измир.

„ Турски поток “ е нов експортен газопровод от Русия за Турция по дъното на Черно море. Той се построява на мястото на „ Южен поток “, който Русия приключи поради некоструктивната позиция на Европейски Съюз. През май 2017 година „ Газпром “ започва строителството на морския сектор от „ Турски поток “.

Първата права от газопровода е предопределена за доставката на „ синьо гориво “ за турските консуматори, втората – за газоснабдяването на страните от Южна и Югоизточна Европа. Мощността на всяка от правите е 15,75 милиарда куб.м. газ годишно. Строителството на „ Турски поток “ би трябвало да завърши в края на 2019 година Русия неведнъж е подчертавала, че ще стартира построяването на правата за Европейски Съюз единствено, в случай че има гаранции от Брюксел. /БГНЕС и ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР