Русия е постигнала споразумение със САЩ за съвместна космическа мисия

...
Русия е постигнала споразумение със САЩ за съвместна космическа мисия
Коментари Харесай

Роскосмос и НАСА ще изследват съвместно Венера

Русия е постигнала съглашение със Съединени американски щати за взаимна галактическа задача за проучване на втората планета от слънчевата система - Венера. Това заяви немската телеграфна организация ДПА, базирайки се на ръководителя на Роскосмос Дмитрий Рогозин.

" Споразумяхме се с американците за взаимна задача до Венера. Заедно ще ни е по-лесно да приемем предизвикването както от икономическа, по този начин и от техническа позиция - представен е Рогозин. - Подобни проблеми се вземат решение по-лесно, като се употребяват обединените гении на нашите учени. "

Венера е най-близкият планетарен комшия на Земята и е сходна по мярка на нашата планета. Повърхността ѝ е обгърната в непрекъснат гъст облак газове и заради гигантския парников резултат температурата на повърхността ѝ е няколкостотин градуса по Целзий.

Русия в началото оповести задача до Венера предходната година, като предварителните дати за старта ѝ бяха сред 2027 и 2029 година Наскоро ОАЕ също оповестиха желанието си да изследват планетата. От Роскосмос към този момент не дават спомагателна информация по отношение на идното си съдействие с американската галактическа организация НАСА.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР