Русия е поръчала стотици дронове и балистични ракети от Иран

...
Русия е поръчала стотици дронове и балистични ракети от Иран
Коментари Харесай

Източник от ООН: Русия е поръчала стотици дронове и балистични ракети от Иран

Русия е поръчала стотици дронове и балистични ракети от Иран съгласно неизвестен дипломатически източник на ДПА от Организация на обединените нации.

" Знаем, че Иран възнамерява да усили в забележителна степен доставките си на безпилотни летателни апарати и ракети за Русия ", е споделил източникът.

Решението на съветските управляващи е подбудено от острия дефицит на военни доставки, отбелязва ДПА.

" Не мисля, че към този момент са изпратени, само че те несъмнено са поръчани ", е допълнил представителят на Организация на обединените нации.

Досега Русия употребява стотици ирански дронове " Шахед-136 " против Украйна. Москва отхвърля да е правила набези с така наречен " дронове камикадзе ", само че предишния месец Иран призна, че е доставял на Русия такива оръжия.

Вследствие на това страните от Европейски Съюз постановиха спомагателни наказания против Техеран.

Резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призната след нуклеарната договорка от 2015 година, не разрешава на Иран да подписва контракти за продажбата на оръжия. През октомври Съединени американски щати, Англия, Франция и Германия приканиха Организация на обединените нации да проверява съветските офанзиви против Украйна с ирански дронове.

 

Източник " Труд "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР