Русия е нанесла ракетни удари по Киевска област. Това съобщи ръководителят

...
Русия е нанесла ракетни удари по Киевска област.
Това съобщи ръководителят
Коментари Харесай

Ракети и дронове летят по Киев и Запорожие

Русия е нанесла ракетни удари по Киевска област.

Това заяви ръководителят на киевската военна администрация Олексий Кулеба. Според него ракетният удар е бил ориентиран към една от общините в района. Името й не се оповестява, само че в цялата област продължава въздушната паника.

Кулеба предизвестява да не се популяризират в обществените мрежи фотоси и данни за местонахождения, защото това подкрепя врага.

През нощта и тази заран продължава обстрела и по Запорожие. Според Александър Старух, началник на локалната военна администрация, през нощта в Запорожие са били нанесени четири удара с дронове, а до сутринта още 10 ракети С300 са били изстреляни по региона.

След нощната офанзива с дрон са били разрушени " инфраструктурни уреди " и са избухнали пожари, които са били овладени в точния момент. Ударите са довели до " разваляне на редица уреди на енергийната и промишлената инфраструктура ".

Данните за жертвите се прецизират.

Три общини в Днепропетровска област - Никопол, Марганец и Краснохригоревск също са били обстрелвани тази нощ, заяви регионалният шеф Валентин Резниченко.

По думите му 50 снаряда са изстреляни към Никопол, а при обстрела са ранени двама души - 35-годишен мъж и 42-годишна жена. Те са в болница.

Обстрелвани са повече от 10-блок, частни къщи, транспортна компания, няколко магазина, гараж, коли и няколко офиса, написа Резниченко.

По думите му в общините Марганец и Краснохрихориевка няма потърпевши хора. Повредени са промишлено дружество и къщи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР