Русия е активизирала подготовката си за пълномащабна инвазия в Украйна,

...
Русия е активизирала подготовката си за пълномащабна инвазия в Украйна,
Коментари Харесай

САЩ: Русия подготвя пълномащабна инвазия в Украйна

Русия е активизирала подготовката си за пълномащабна инвазия в Украйна, само че към момента не е ясно дали Москва е решила да подхваща сходна стъпка, обявиха публични лица в Съединени американски щати, които цитираха оценки на разузнаването, съобщи Агенция Франс Прес. Русия е струпала 110 000 бойци по границата с Украйна, само че американското разузнаване не е открило дали президентът Владимир Путин в действителност е решил да атакува, считат формалните лица, които през последните дни са разговаряли по тематиката с членове на Конгреса и с европейски съдружници.

Те са предизвестили законодателите, че струпаните съветски войски по границата нарастват с ритъм, който би дал на Путин нужните сили за пълномащабна инвазия – към 150 000 бойци, доникъде на февруари. Според оценките Путин желае да разполага с всички благоприятни условия: от лимитирана акция в проруския район Донбас до пълномащабна инвазия.

Ако Москва реши да работи по втория вид, съветските сили могат да завладяват столицата Киев и да смъкват президента Володимир Зеленски в границите на 48 часа, считат формалните лица в Съединени американски щати. Подобна офанзива би предизвикала гибелта на 25 000 до 50 000 цивилни дружно с 5000 до 25 000 убити украински военни и 3000 - 10 000 жертви измежду съветските бойци. Може да се чака и бежански поток сред 1 и 5 млн. души най-вече към Полша, сочат още оценките. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР