Русия доставя зенитно-ракетни комплекси С-400 на Саудитска Арабия. Това стана

...
Русия доставя зенитно-ракетни комплекси С-400 на Саудитска Арабия. Това стана
Коментари Харесай

Русия доставя зенитни системи С-400 и на Саудитска Арабия

Русия доставя зенитно-ракетни комплекси С-400 на Саудитска Арабия. Това стана ясно от думите на помощника на президента на Русия по военнотехническото съдействие Владимир Кожин, който даде изявление за вестник " Комерсант ".

Кожин разясни, че двете страни са подписали документите за доставка на комплекса. Той добави, че всички параметри са съгласувани.

По думите му диалозите са били комплицирани, само че в последна сметка Рияд и Москва са постигнали съглашение.
Руският представител изясни, че договарянията са били комплицирани, защото Саудитска Арабия е упорствала и за трансфер на технологията.

Двете страни, съгласно Кожин, разискват и други евентуални съглашения. Те беседват за доставка на съветско стрелково оръжие и организацията за производството му в арабската страна.

За договорката се заприказва още в края на предходната година. Тя, може да се каже, че даже беше изненадваща, защото пристигна скоро, откакто Саудитска Арабия подписа оръжейна договорка със Съединени американски щати за рекордните 100 милиарда $, която пък бе придружена от посещаване на Доналд Тръмп в кралството, което бе и неговата първа задгранична аудиенция.

Русия пък към този момент подписа контракт за доставка на С-400 и с Турция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР