Русия допусна загуба от Аржентина със 61:69 в третия си

...
Русия допусна загуба от Аржентина със 61:69 в третия си
Коментари Харесай

Базаревич: Аржентина стреля 36 пъти от наказателната линия, а ние - само 11

Русия позволи загуба от Аржентина със 61:69 в третия си мач от група “B” на Мондиал 2019 в Китай. Селекционерът на “Сборная” Сергей Базаревич не бе по никакъв начин удовлетворен от обстоятелството, че аржентинците стреляха 36 пъти от наказателната линия.

“Не желая да приказвам за съдиите поради предизвестията, които ФИБА постанова против това, само че ние имахме 28 свирени фаула, а техните бяха едвам 17. Те стреляха 36 наказателни удари, а ние - 11.”

“Поздравления за тима на Аржентина. Те разполагат с задоволително опит. Изиграхме неприятна втора четвърт, само че показахме темперамент и военен дух. Бяхме на една пукотевица от равнене на резултата, само че не успяхме да се направляваме в транзиция и това ни коства мача. Някои играчи не се показаха на нужното равнище.”, показа съветският ментор.

Русия ще се изправи против Венецуела и Полша в група “I” от втората фаза на шампионата. 54-годишният ментор показа, че тимът би трябвало да покаже 100% от опциите си против идващите два противника.

“Полша се показва добре. Имат опитни играчи. Не разполагат с огромна ротация, само че селекционерът им ги води от няколко години, тъй че знаят по какъв начин да играят. С Венецуела играхме на шампионат в Италия. Тежък тим за побеждаване са. Вярвам, че те са напълно друг тим в този момент поради класирането им напред. Трябва да бъдем на 100% и в двата мача, с цел да продължим напред.”, приключи Базаревич.

Полша и Русия откриват програмата на утрешния ден от 11:00, а Аржентина и Венецуела ще се изправят от 15:00.

Васил Недялков
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР