Русия чрез Министерството на външните работи на Руската федерация и

...
Русия чрез Министерството на външните работи на Руската федерация и
Коментари Харесай

Песков: Русия продължава контактите с Турция и ООН по сделката за зърно

Русия посредством Министерството на външните работи на Руската федерация и други ведомства продължава контактите си с Турция и Организация на обединените нации по договорката за зърно. Това заяви пред публицисти в понеделник прессекретарят на президента Дмитрий Песков, представен от съветски медии.

„ Продължават контактите с турската страна, както и с Организация на обединените нации, посредством дипломатическите и други ведомства “, сподели представителят на Кремъл.

В същото време Песков към момента не може да назове изискванията на Москва за вероятно продължение на зърнената договорка:  „ Все още не съм подготвен да отговоря на този въпрос, не е елементарно. “

Той добави, че реализирането на зърнената договорка без присъединяване на Русия надали е допустимо, става по-рисковано.

„ В изискванията, когато Русия приказва за невъзможността да се подсигурява сигурността на корабоплаването в тези региони, несъмнено, такава договорка надали е осъществима, тя придобива друг темперамент, доста по-рискован, рисков и необезпечен “, разяснява още Песков.

Според Песков Русия ще продължи да поддържа най-бедните страни след излизането от договорката за зърно, като съответни ограничения към момента не са създадени.

„ Използвайки случая, бих желал да ви припомня, че единствено дребен дял от общото доставено зърно по тази договорка се пада на най-бедните страни, всичко останало е получено от небедни страни, които са в Европа. Как ще създадем това комплициран, сложен въпрос, следва да бъде разисквано. Засега можем да подсигуряваме готовността на съветската страна да компенсира падащите размери за своя сметка “, изясни Песков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР