Русия атакува цивилни обекти в Южна Украйна с артилерия и

...
Русия атакува цивилни обекти в Южна Украйна с артилерия и
Коментари Харесай

Русия обстрелва цивилни райони в Южна Украйна с дронове и артилерия

Русия нападна цивилни обекти в Южна Украйна с артилерия и безпилотни самолети през последните 24 часа, оповестиха локалните управляващи и украинските военни във вторник.

Новината идва на фона на продължаващите боеве в южната и източната част на страната, където украинските и съветските сили от месеци водят близки бойни дейности.

В южната област Херсон съветски обстрел е умъртвил двама души и е ранил седем други през последните 24 часа, заяви регионалният шеф Олександър Прокудин в Телеграм във вторник.

" Руските военни са обстрелвали жилищни региони в района, просветителни институции, черква, седалище на филантропична организация, търговски център, автоцентър, цех и обект от сериозната инфраструктура в Херсон ", сподели Прокудин.

Град Херсон, който беше отчасти освободен от украинските войски преди година, е непрекъснато подложен на съветски обстрел откъм река Днепър.

Русия също по този начин изстреля нова вълна от създадени в Иран безпилотни летателни апарати по областите Николаев и Днепропетровск през нощта, заяви противовъздушната защита на Украйна сутринта във вторник. Тя добави, че е свалила 29 от 31 безпилотни летателни апарата. Унищожена е и една съветска крилата ракета.

Командването на южната част на Украйна заяви, че офанзивата е траяла повече от три часа. В град Павлоград , Днепропетровска област, съветски дрон е нанесъл удар по промишлено дружество и е провокирал пожар, заяви регионалният шеф Серхий Лисак в Телеграм.

" Пожарът към този момент е сподавен, само че има опустошения измежду индустриалните уреди ", сподели Лисак.

На бойното поле украинските сили са водили 35 близки сражения през последните 24 часа, като са траяли настъплението си в региона на Бахмут в източната част на Донецка област и по посока на южния град Мелитопол , заяви Генералният щаб на украинската войска в ежедневния си отчет в понеделник.

Руските сили превзеха Бахмут по-рано тази година след траяла месеци наред кървава борба, която взе тежки жертви и от двете страни.

По-рано в понеделник украинският президент Володимир Зеленски сподели пред, че успеха на Украйна във войната с нахлуващите съветски сили зависи директно от съдействието на Киев с Европейски Съюз на фона на възходящите опасения за допустимо намаляване на поддръжката в блока.

Притесненията бяха провокирани от изборната победа в прилежаща Словакия на популистка партия, която се опълчва на военната помощ за Украйна.

Зеленски също по този начин съобщи пред събралите се, че натискът върху Русия посредством наказания " явно не е задоволителен ", като прикани за повече съдействие за преустановяване на всевъзможни " схеми за заобикаляне на глобите от страна на Русия " и за преустановяване на доставките за Русия, които ѝ разрешават да усилва военното си произвеждане.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР