Русе си пожела два буферни паркинга, за да се справи

...
Русе си пожела два буферни паркинга, за да се справи
Коментари Харесай

Русе обяви предпразнично търга за малкия паркинг за ТИР-ове срещу 3 млн. лв.

Русе си пожела два буферни паркинга, с цел да се оправи с големите тапи на границата. За единия разгласи А за втория предпразнично - на 22 декември, пусна социална поръчка за план и строителство против 3 млн. лева

Двата терена са в действителност прилежащи (до бул. България " ), като разполагат с потенциал за надлежно 600 и 75 места. Желаещите да аплайват за строителството на дребния паркинг за 3 млн. лева обаче няма да имат доста време - срокът за подаване на офертите е 12 януари, а идват и празници.

За буферен паркинг, който ще реши казуса с тапите в Русе, се приказва от доста време, като през 2021 година страната отпусна въпросните 3 млн. лева на общината за строителството му. Впоследствие през лятото на 2022 година кметът на Русе Пенчо Милков разгласи друга процедура, за по-голям паркинг (на процедура на прилежащия общински терен), който да се ръководи от частник.

На нея се явиха като общината избра дребната и непозната компания да купи правото за градеж. Идеята е тя да построи паркинга против разсрочено заплащане на 18 млн. лева и да го ръководи в продължение на 30 години, след което той ще стане общинска благосъстоятелност.
Реклама
Така паркингите действително се оказаха два два, като съгласно Милков сумата от страната (3 млн. лева за единия паркинг) е била незадоволителна, тъй като " за паркинг с размер над 100 дка са нужни десетки милиони ".
Теренът за дребен общински паркинг, за който Русе търси строител против 3 млн. лева Площта на терена е 45 дка, а плануваните места - 75. Общинският терен от 163 дка, върху който частната компания ще строи против купенето право на градеж. Предвидените места са 600, а площта на терена е 163 дка. Инжинеринг за дребния паркинг
Обществената поръчка с планирана стойност 3 млн. лева планува създаване на бетонова площадка за паркиране на ТИР-ове, в това число платна за придвижване с широчина 5 метра всяко, 75 паркоместа, острови с тротоари и озеленени площи, дружно с техническата инфраструктура. Предвидена е и една тоалетна.
Реклама
Паркингът ще бъде ограден, с преграда за вход/изход на товарните коли и павилион за обслужващия личен състав на бариерата.

Процедурата е от вида инженеринг, т.е. спечелилата компания ще направи сама всичко: проектирането, строителството, а след това и авторския контрол. " Паркингът ще се ръководи от Община Русе, съгласно опциите планувани в Закона за общинската благосъстоятелност ", дадоха отговор от кметството за " Капитал ".
Критериите
Кандидатите ще имат много малко време, с цел да се приготвят за присъединяване в процедурата - общо 21 дни, от които пет са празнични. Най-голяма тежест при избора на реализатор ще има техническото предложение (професионална подготвеност на личния състав - 30 точки, предложение за осъществяване - 30 точки), и цената - 40 точки.

Изискванията към участниците са да са вписани в централния указател към Камарата на строителите в България, да имат годни застраховки и други Иска се и опит в осъществяване на най-малко едно сходно строителство. Като такова се има поради построяването или главния ремонт на надземен паркинг за ТИР-ове за над 60 паркоместа в последните три години. Подобни са изискванията и за проектирането.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР