Русе. По повод Деня за безопасен интернет 11 февруари екипът

...
Русе. По повод Деня за безопасен интернет 11 февруари екипът
Коментари Харесай

Превантивно-информационният център в Русе отбелязва Деня за безопасен интернет на 11 февруари

Русе. По мотив Деня за безвреден интернет 11 февруари екипът на Превантивно-информационния център в Русе провежда поредност от събития, оповестиха от Община Русе . В тях се включиха 40 деца – доброволци на центъра, консуматори на обществена услуга и педагогичен експерти.

Първото събитие се състоя по време на междусрочната почивка на учениците, като в него взеха присъединяване 17 сегашни и бъдещи доброволци на центъра от 6 междинни учебни заведения в града. По време на работна среща стана ясно, че огромна част от децата и техните родители отделят забележителен % от времето си на обществените мрежи. Aкцент в диалозите бяха заплахите, които крие интернет пространството, най-много при подрастващите.

След извършените диспути по тематиката екипът на ПИЦ – Русе даде опция на учениците да посетят плувния басейн в Спортно учебно заведение „ Майор Атанас Узунов “. Там младежите се срещнаха с благотворителната активност на Фондация „ Александър Русев “, чиято идея е възстановяване на положението на децата с увреждания. Експертът от ПИЦ – Русе Теодор Цветков показа своята нова идея - преплуването на Черно море с благотворителна цел, обвързвана с световното стопляне.

В идващото събитие във връзка Деня за безвреден интернет участваха деца на възраст от 11 до 15 години от Центъра за работа с деца на улицата към БЧК – Русе. Те имаха опция да се срещнат по забавен метод с значими правила при общуването и взаимоотношението си със обществените мрежи, показан посредством интерактивна презентация от Таня Тончева – контрольор от РЗИ-Русе. Експертите от ПИЦ – Русе показаха проблеми, чието разрешаване става посредством разпоредбите за безвреден интернет.

Събитие се организира и в постройката на ПИЦ на ул. „ Плиска “. Инспектор Красимир Аспарухов от ГДБОП /структура, която е деен член на Общинския съвет по наркотични субстанции – Русе/ одобри предизвикването да се срещне и дава отговор на въпросите на 14 младежи – доброволци от ПИЦ от 6 учебни заведения в град Русе, 4 педагогичен експерти и специалистите от Превантивно-информационния център. Присъстващите организираха потребна полемика с дългогодишния експерт в битката с проведената престъпност, който им описа за някои от най-знаковите закононарушения, осъществени посредством обществените мрежи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР