Русе. Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт

...
Русе. Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Търговец предаден на съд от Окръжна прокуратура – Русе за неплатени данъци в размер на 188 063.93 лв.

Русе. Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт против едноличен търговец за закононарушение срещу данъчната система по член 255, ал.3 вр. ал.1, т.2 пр.2, т.3 пр.1, т.5 пр.2, т.6 пр.2 вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от Окръжна прокуратура - Русе .

Обвинението против М.Б. е за това, че през интервала 01.05.2007 година - 30.04.2010 година, в гр.Русе, в изискванията на продължавано закононарушение, на голям брой пъти, като едноличен търговец, избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в огромни размери – налог върху добавена стойност в размер на 91213.51 лв. и налог върху приходите на физическите лица в размер на 96850.42 лв., общо 188063.93 лева

Основната активност на едноличният търговец била строителство на жилищни здания и продажба на построените парцели в тях. В хода на продажбите обвиненият решил да избегне установяването и заплащането на свързани с активността на Едноличен търговец дължими отговорности по Закона за налог върху добавената стойност и по Закона за налог върху приходите на физическите лица. Това направил посредством недеклариране пред приходната организация на действителните стойности по осъществените от него като реализатор доставки – продажби на недвижими парцели и неначисляване на налог върху добавената стойност върху тези недекларирани/укрити стойности, които са били фактически заплатени от купувачите.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България и член 16 от Наказателно-процесуален кодекс обвиненият се счита за невиновен до определяне на противното с влезнала в действие присъда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР