Русе. Окръжна прокуратура – Русе привлече като обвиняем задържан за

...
Русе. Окръжна прокуратура – Русе привлече като обвиняем задържан за
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Русе привлече като обвиняем задържан за отглеждане и разпространяване на наркотици

Русе. Окръжна прокуратура – Русе притегли като обвинен арестуван за развъждане и разпространение на високорискови наркотични субстанции в гр. Русе. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново .
Акцията е извършена на 7 и 8 юни 2021 година на територията на областите Пловдив, Хасково и Русе. В особено оборудвано, с техника за отопление и вентилация, помещение в гр. Русе са открити и конфискувани 620 стръка марихуана и везни за претегляне. Помещението е било основано за бомбоубежище на територията на бивше огромно индустриално дружество в покрайнините на гр. Русе.

Извършени са огледи на пространствата и претърсвания в жилищата на арестуваните лица. Намерени и конфискувани са разнообразни типове наркотични субстанции, измежду които изсушена марихуана, амфетамин и електронни везни за претегляне. Иззети са и климатичната и отоплителна техника от помещението за развъждане на опиатите. Образувано е досъдебно произвеждане, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура – Русе. Протоколите от осъществените неотложни следствени дейности са утвърдени от арбитър от Окръжен съд – Русе. Сформиран е екип от наблюдаващи прокурори за работа по случая.

К. С. – на 46 години, от гр. Тополовград, е притеглен като обвинен за закононарушения по член 354а, алинея 2 и член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Русе той е арестуван за период от 72 часа за довеждане пред съда по искане за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража ". До момента той е осъждан общо 9 пъти, в това число и за развъждане на опиати през 2012 година Обвинението му е за закононарушение, осъществено в изискванията на „ рисков рецидив ", като за него се плануват санкции отнемане от независимост за период от 5 до 15 години и санкция от 20 хиляди до 100 хиляди лв..

По делото са назначени химически и механически експертизи. Предстоят разпити на очевидци и огледи на материалните доказателства.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР