Русе. Кметът на Община Русе Пенчо Милков и инж. Пламен

...
Русе. Кметът на Община Русе Пенчо Милков и инж. Пламен
Коментари Харесай

Русе става център на нова икономическа зона край Дунава

Русе. Кметът на Община Русе Пенчо Милков и инж. Пламен Панчев, основател и шеф на Тракия икономическа зона (ТИЗ), дадоха формален старт на работата по обособяването на нова индустриална зона с единно управление, както и развиването на наличните към този момент зони и паркове на територията на общината, оповестиха от пресцентъра на Общината . Това стана с подписването на меморандум за съдействие, за което интензивно спомага и Валери Андреев, някогашен зам.-кмет на Русе, взел участие в основаването на Индустриалния парк в града.

„ Водещо е желанието ни за взаимна работа сред локалната и държавната власт, жителите, просветителните институции и бизнеса ”, разгласи Пенчо Милков. Идеята е редом да се развива целият район, като такива територии се обособят освен в Русе. „ Целта ни е да се появят индустриални зони и в обособените общини от региона ни сходно на сполучливия модел в Южна България ”, сподели още Пенчо Милков. Като мотиватор за съдействието с управлението на Тракия икономическа зона той уточни високото организационно равнище на бизнес процесите, което то реализира, и престижа му пред държавните институции. ТИЗ сплотява 6 индустриални зони в региона на Пловдив с 35 хиляди служащи, повече от 180 компании и над 3 милиарда евро вложения в границите на 25 години.

При подписването се означи и ролята на просветителната система за обезпечаването на квалифицирани фрагменти за бъдещите предприятия. Инж. Панчев уточни, че за решаването на казуса в зона Раковски, част от ТИЗ, те са построили Център за професионално образование и поставят непрекъснати старания за ранното кариерно насочване на учениците до 7 клас, стимулиране постъпването им в професионални гимназии и продължение на образованието им в локалните университети.
Предвижда се новата индустриална зона да бъде наречена на река Дунав и да разполага с административен център, от който да се ръководи.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР