Русе. Днес бе направена първата копка за изграждането на нов

...
Русе. Днес бе направена първата копка за изграждането на нов
Коментари Харесай

Започна изграждането на нов Научно-изследователски комплекс към Русенски университет „Ангел Кънчев“

Русе. Днес бе направена първата копка за построяването на нов Научно-изследователски комплекс към Русенския университет „ Ангел Кънчев “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Русе.

„ Пожелавам тук смелите, новаторските и любознателните хора на Русе да намерят следващия си дом “, обърна се кметът Пенчо Милков към управлението на университета. Той дефинира русенската Алма Матер като един от същностните детайли на обществото ни.

Новият комплекс ще бъде с Г-образна форма и ще разполага с два корпуса. Единият е с обща повърхност над 2000 кв. м, в който ще се основат 7 сложни лаборатории. Там ще работят учени и откриватели от другите факултети. Второто тяло ще бъде образователен корпус със зали, кабинети и още лаборатории.
„ По този метод ще бъде даден подтик на изследователската работа в университета. Ще се открие опция за непрекъсната експозиция, представяща най-новите технологии, които се създават от нашите научни екипи “, показа ректорът член кор. дтн. проф. Христо Белоев.

Очаква се строителството да приключи до 14 месеца.

Припомняме, че през предходната година бе обещано началото и се построи още един Научно-изследователски лабораторен комплекс, част от Центъра за върхови достижения УНИТе на университета. В него следва да бъдат оборудвани с най-модерна техника 5 профилирани лаборатории за съществени игри и симулации, цифровизация и 3D сканиране, 3D планиране и моделиране, 3D прототипиране и репликиране на обекти, и за смесена действителност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР