Русе. 46.848 кг хероин са задържани в района на ГКПП

Русе. 46.848 кг хероин са задържани в района на ГКПП ...

46.848 кг хероин са задържани в района на ГКПП „Дунав мост“


Русе. 46.848 кг хероин са задържани в района на ГКПП „Дунав мост“. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“. На 25 юли 2021 г. около 19.00 часа митническите инспектори спират за проверка напускащ страната товарен автомобил. Водачът - белгийски гражданин от турски произход, пътува от България за Белгия и превозва 23 619 кг тръби с изпращач българска фирма.

Товарната композиция е насочена за проверка с мобилна рентгенова система, която установява необичайна плътност в предната част на фабрична кухина в пода на ремаркето. В присъствието на водача и с негово съгласие е направен малък отвор от долната страна на дъното на кухината, през който митнически служители установяват алуминиево фолио, обвито с найлон.

При последвало разтоварване на стоката, след повдигане на първите три капака митническите служители откриват шест найлонови чанти с пресовани пакети. В тях е открито светло бежово прахообразно вещество, което е реагирало при полевия наркотест на хероин. Установено е, че общото количество наркотик в пакетите е 46.848 кг.

По цени за съдопроизводство заловеното количество се оценява на 4 216 320 лв. (при чистота от 46 до 60%). Образувано е досъдебно производство по описа на ТO МРР „Дунавска“ под надзора на Окръжна прокуратура - Русе.

Източник: focus-news.net