Русе. 33 850 лева са били необходими за изграждането на

...
Русе. 33 850 лева са били необходими за изграждането на
Коментари Харесай

33 850 лева са били осигурени за изграждането на 2 военни паметника и възстановяването на 11 други в област Русе през последните 4 години

Русе. 33 850 лв. са били нужни за построяването на 2 военни паметника и възобновяване на 11 други в област Русе през последните 4 години. Това стана ясно на съвещание на непрекъснато настоящата междуведомствена регионална комисия по военни монументи, водено от заместител регионалния шеф Валентин Колев, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Русе . 14 300 лева са били разпределени към община Ценово. С общо 11 700 лева са построени Мемориал на починалите във войните за национално обединяване в село Новград, както и паметна плоча в село Беляново, община Ценово, на изгубилите живота си в Балканските, I-та и II-та международни войни. Още 2 600 лева са били отделени за ремонт на паметна плоча на отдалите живота си за родината в Отечествената война през 1944 – 1945 година в село Кривина, както и за разчистване на паметника на починалите във войните в Джулюница.

В община Сливо поле не са изграждани нови монументи, само че за сметка на това са ремонтирани и почистени такива в четири обитаеми места. Става дума за селата Голямо Враново, Ряхово, Бабово и Юделник. Използваните средства за задачата са 10 400 лева В община Две могили за 3850 лева са ремонтирали и почистили два паметника. Става дума за тези в Бъзовец и Батишница. В беленско през 2019 година са направени поправки на монументи в Копривец, Стърмен и Дряновец. Това е коствало 2500 лева В община Русе са осъществени два ремонта на монументи. При единият е възобновена паметната плоча в кв. „ Сред кула “ на починалите във воините от 1885 до 1945 година, а при другият е възобновен изчезнал щит от паметника на починалите в Сръбско-българската война, намиращ се тъкмо до СУ „ Христо Ботев “. Дейностите в Русе са били за общо 2800 лева.Всички посочени средства са били обезпечени от държавния бюджет. Финансова помощ е била обезпечена и за провеждането на огромни възстановки в село Ряхово по случай 100-годишнината от края на Първата международна война.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР