Русе. 32-ма ученици от русенски училища избраха да изкарат летните

...
Русе. 32-ма ученици от русенски училища избраха да изкарат летните
Коментари Харесай

Русенски ученици избраха общински предприятия и отдели за летните си стажове

Русе. 32-ма възпитаници от русенски учебни заведения избраха да изкарат летните си стажове в общински предприятия и отдели. 31 от тях са от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия (ПГСАГ) „ Пеньо Пенев ” и ще практикуват в общинското дружество „ Комунални действия “, а един е ученик на Електротехникума – в отдел „ Информационни технологии и връзки с обществеността ", оповестиха от Община Русе.
Дейността на учениците от Строителния колеж е най-вече обвързвана с боядисване на общински обекти, пейки, кошчета и други паркови детайли, както и стълбове за парково осветяване, като не им е възлагана работа с тежка техника. В първите дни от двуседмичния им стаж са боядисани десетки стълбове, които се намират най-вече в кв. „ Здравец “, както и детайли от парковата среда в централната част на града.
През идващите дни следва да бъде изрисуван българският трибагреник на бетоновата подпорна стена до барелефа на Христо Ботев, намиращ се при започване на едноименния бул..
Стажантите са направлявани от ментори, които ги подкрепят по време на стажа. Учениците са задоволени от работата си и споделят, че се учат на отговорност към поставените задания, осъзнавайки, че лятото може да се оползотвори освен с отмора, само че и с придобиване на скъп опит.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР