Rusatom Healthcare, интегратор на руската корпорация „Росатом“ в областта на

...
Rusatom Healthcare, интегратор на руската корпорация „Росатом“ в областта на
Коментари Харесай

„Росатом“ и южноафриканската NECSA ще строят в ЮАР циклотрон за нуждите на ядрената медицина в региона


Rusatom Healthcare, интегратор на съветската корпорация „ Росатом “ в региона на радиационните технологии в медицината, и Корпорацията по атомна сила на ЮАР (NECSA) подписаха съглашение за съдействие при потребление на нуклеарните неенергийни технологии.

Документът бе парафиран по време на срещата на БРИКС, която се организира в Йоханесбург от 25 до 27 юли 2018 година Основните сфери на съдействието включват нуклеарната медицина и в частност диагностиката и лекуването на рак в Африка и на други континенти.

Rusatom Healthcare и NECSA възнамеряват създаване на два иновационни реактори за разтвори на територията на ЮАР, опирайки се на последните достижения в региона на нуклеарната медицина. Реактори за разтвори са с дребни размери и релативно евтини. Те са особено създадени за стопански дейно произвеждане на радионуклиди, които се употребяват в региона на нуклеарната медицина. Страните възнамеряват и основаване на търговски циклотрон в ЮАР, който е един от най-евтините начини за произвеждане на разнообразни радионуклидни фармацевтични препарати.

Генералният шеф на Rusatom Healthcare Денис Чередниченко означи, че и двете страни имат нужните познания в региона на нуклеарната медицина и считат, че съдействието сред тях ще форсира софтуерното им развиване в региона на атомните технологии и ще открие нови пазари. „ Ядрената медицина стремглаво уголемява приложението си по целия свят и играе основна роля при ранната диагностика на рак и други неинфекциозни болести “, съобщи Чередниченко.

Доктор Калвин Кем, ръководител на Съвета на шефовете на NECSA означи, че Rusatom Healthcare и NECSA възнамеряват и основаване на стандартизирани онкологични центрове за лекуване на рак както в ЮАР и Русия, по този начин и в страни по целия африкански континент. „ Ранната диагностика на рак е доста значима за ефикасното му лекуване, само че до момента единствено дребна част от популацията на Африка е имало достъп до тези жизненоважни технологии. Ще работим в съдействие с локалните управляващи, бизнеса и медицинските организации във всяка от страните “, съобщи Кем.

„ Заедно с нашите опитни южноафрикански сътрудници считаме, че ще можем да променим живота на милиони хора към по-добро “, акцентира в умозаключение Чередниченко.

„ Росатом “ работи повече от 70 години в региона на нуклеарните технологии и е международен водач в областта на планиране и строителство на разнообразни атомни съоръжения.

NECSA е международен водач в региона на нуклеарната медицина с годишен оборот на капитала от 75 милиарда $. Ежедневно компанията доставя продукция допълнително от 60 страни по целия свят.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР