Румен Радев атакува партийната система, защото иска да овладее властта

...
Румен Радев атакува партийната система, защото иска да овладее властта
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев атакува партийната система, за да овладее властта след края на мандата си

Румен Радев нападна партийната система, тъй като желае да овладее властта след края на мандата си. Такава позиция изрази пред Нова ТВ Росен Плевнелиев, президент на България през интервала 2012-2017 година

По думите му, партиите се държат несъответстващо, само че е неприемливо един президент да си разреши това, което прави Радев.

" Винаги съм казвал и съм писал публикации още през 2020 година, че Румен Радев ще нападна всяка политическа партия, която набира скорост. Защото на него му изнася политическият набор в България да бъде накълцан. Противопоставен. " Разделяй и владей " е остаряла римска максима. Целта е Румен Радев и хората зад него да вземат властта след две години. В това съм уверен. Казвал съм го и преди. Ще го повторя за стотен път. " – уточни Плевнелиев.

Той разясни, че сега Радев не може намерено да съобщи искания към ръководството на страната:

" Няма по какъв начин да разгласи такова нещо сега. Той е настоящ президент. Като подобен той не ръководи, а съставлява страната. Не му отива да каже такова нещо. Но съм уверен, че това ще се случи. "

" България падна в плен на популизма. Всичко, което виждаме е популизма в неговата общоприета форма ", безапелационен е Плевнелиев. " Популизмът трови и отслабва демокрацията. Ако не променим метода - от популистки към либерален за идващите избори, няма да има решение още веднъж. " - безапелационен е Плевнелиев.

Той означи, че стоте страни, в които популизмът е взел връх, живеят в беднотия.

Популистите търсят разделяне, имат потребност от зложелател тъй като нямат идея, установи Плевневиев.

Той уточни като образец противозаконния арест на Бойко Борисов, с който Политическа партия се опитваха да надъхват почитателите си.

„ Срещал съм се 100 пъти с тези момчета “, сподели експрезидентът, като добави, че ги е призовавал да трансформират политическото си държание.

Той уточни, че отводът от отговорно държание и изпадането в плен на популизма обслужва интереса на съветския автократ Владимир Путин.

Путин желае България да остане в периферията на Европейски Съюз – корумпирана, бедна, затънала в полулизъм, с цел да може волята му да се извършва, предизвести Плевнелиев.

Необходима е готовност и умерените българи – да гласоподават, прикани той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР