Румънският парламент гласува с голямо мнозинство вот на недоверие на

...
Румънският парламент гласува с голямо мнозинство вот на недоверие на
Коментари Харесай

Премиерът на Румъния загуби вот на недоверие


Румънският парламент гласоподава с огромно болшинство избор на съмнение на държавното управление на премиера флрин Къцу, което беше на власт едвам девет месеца, съобщи Ройтерс.

Вотът беше импортиран преди дни от най-голямата опозиционна партия в Румъния - Социалдемократическата във връзка несправяне на държавното управление в коронавирусната пандемия и поради обстоятелството, че страната е с една от най-ниските степени на имунизация в Европейския съюз.

Новината идва в деня, в който Румъния регистрира най-вече регистрирани инфекции с Covid-19 от началото на пандемията - 15 037, и съвсем рекордно висок брой смъртни случаи, свързани с заболяването - 252 за последното денонощие.
Румъния е в политическа невъзможност в продължение на месец, заплашвайки нейното икономическо възобновяване и напъните й да понижи огромния недостиг.

" Правителството на Къцу падна с огромна разлика от 281 гласа или доста над нужния най-малко от 234 гласа ", съобщи народен представител от опозицията.

Днешният сполучлив избор на съмнение може да докара до предварителни общи избори, като постоянните избори в началото бяха избрани за 2025 година

Флориан Къцу, който стана министър-председател през декември 2020 година, ще извършва длъжността изпълняващ премиерската служба, до момента в който не бъде определено ново държавно управление. Неговата администрация към този момент оцеля при един избор на съмнение, който се организира през юни.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР