Румънският министър на здравеопазването Александру Рафила заяви, че според него

...
Румънският министър на здравеопазването Александру Рафила заяви, че според него
Коментари Харесай

Румънският здравен министър: Ваксинацията няма да е задължителна

Румънският министър на опазването на здравето Александру Рафила съобщи, че съгласно него имунизацията против Cpvod-19 в Румъния няма да стане наложителна, съобщи организация Аджепрес.

Същевременно Рафила, който сподели нощес в телевизионно изявление, че би трябвало да се направи повече за информирането на хората за изгодите от имунизацията.

" Ваксинацията е извънредно значима сега заради аргументи, които са разнообразни от тези при започване на 2021 година Тогава имунизацията се предлагаше за прекъсване на разпространяването на ковид, а в този момент се предлага, с цел да се избегнат затруднения при заразяване и гибел ", сподели Рафила.

Той добави, че ваксинирането против ковид се предлага най-много за хората с хронични болести и други хора от рискови групи.

Рафила сподели, че отбраната от имунизацията за жалост понижава и ще бъде доста мъчно хората да бъдат принуждавани да се имунизират три или четири пъти годишно.

Министърът на опазването на здравето напомни, че би трябвало да се носят защитни медицински маски, защото коронавирусът се популяризира все по-лесно. Той добави, че доста хора не носят вярно маските.

През последните 24 часа в Румъния са регистрирани 4 104 нови случая на Cpvod-19, а 16 души са умряли.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР