Румънската полиция потвърди ареста им тази сутрин. На 11 март т.г.,

...
Румънската полиция потвърди ареста им тази сутрин.
На 11 март т.г.,
Коментари Харесай

Братята Тейт отново бяха арестувани в Румъния

Румънската полиция удостовери ареста им тази заран.

" На 11 март т.г., към 23:15 ч., служители на реда от Службата за престъпни следствия, от Службата за специфични интервенции и служители на реда доброволци извършиха две европейски заповеди за арест, издадени от правосъдните управляващи във Англия за осъществяване на полови закононарушения, експлоатиращи хора на територията на Англия. Двамата мъже са били показани на прокурора от прокуратурата към Букурещкия апелативен съд, който е постановил мярката за задържане за 24 часа по отношение на въпросните ", се споделя в прессъобщение на Полицейския инспекторат в окръг Илфов.

Двамата мъже са арестувани в ареста на Главната дирекция на полицията в Букурещ.

" Апелативният съд в Букурещ ще реши през днешния ден дали да извърши заповедите, издадени от Уестминстърския магистратски съд на Обединеното кралство ", осведоми говорителката на братята Тейт Матеа Петреску, представена от Асошиейтед прес.

В прессъобщение, представено от Диджи24, братята Тейт отхвърлят обвиняванията и допълват, че те са били отхвърлени от английската прокуратура сред 2017 и 2019 година

" Моментът и събитията, при които тези изказвания се преразглеждат, повдигат съществени въпроси по отношение на претекстовете зад това правно деяние. Вярваме в обективен и неутрален правосъден развой макар тревожните условия ", показват Андрю и Тристан в информация до медиите.

Братята Тейт, които имат двойно поданство - английско и американско, и две румънки, считани за техни съучастнички, бяха изпратени на съд от Дирекцията за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма (ДРПОПТ) на 20 юни по обвинявания, че са образували проведена незаконна група за набиране, настаняване и употреба на дами за основаване на порнографско наличие, предопределено за разпространяване в профилирани уеб сайтове против възнаграждение. От тези действия обвинените са получили основни суми пари, настояват прокурорите.

Според следствието двамата братя са подвеждали млади дами под предлог, че търсят любовна връзка (т.нар. способ `loverboy`), след което те били настанявани в парцел в окръг Илфов, където посредством физическо принуждение и психическа насила дамите били експлоатирани полово от членовете на незаконната група, които ги принуждавали да основават порнографско наличие.

Жертвите са разказали на следователите, че във вилата в окръг Илфов е имало оборудвано студио за видеочат и че са били охранявани от въоръжени пазачи. Следователите са разпознали седем жертви, само че единствено три от тях са конституирани като ищци по делото.

Що се отнася до обвиняванията в обезчестяване, следователите споделят, че през март 2022 година едно от девойките е било насила от един от братята Тейт посредством физическо принуждение и душевен напън да реализира неколкократно полови контакти с него.

По време на следствието прокурорите от ДРПОПТ запорираха редица активи, притежавани от братята Тейт в Румъния: 15 недвижими парцела и здания в окръзите Илфов, Прахова и Брашов; 15 първокласни автомобила; 14 първокласни часовника; две златни кюлчета и орден, акции в четири компании; пари и криптовалути.

Андрю Тейт, който е някогашен професионален кикбоксьор и инфлуенсър, прочут с женомразките си възгледи, и брат му Тристан бяха задържани в края на декември 2022 година в Букурещ. Те бяха в прелиминарен арест до април 2023 година, заради опасения, че могат да избягат от страната. През април братя Тейт бяха сложени под домакински арест, а през август мярката им за неотклонение бе смекчена на правосъден надзор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР