Румъния разкри чисто новия си център за обучение на реактивни

...
Румъния разкри чисто новия си център за обучение на реактивни
Коментари Харесай

Румъния открива център за обучение на пилоти на F-16 за укрепването на отбраната на Украйна

Румъния разкри чисто новия си център за образование на реактивни водачи F-16 в понеделник в своята 86-та авиобаза в Борча, община, ситуирана покрай град Фетещи.

Европейският подготвителен център за F-16 (EFTC) е основан взаимно от холандското, датското и румънското държавно управление по отношение на производителя на F-16 Lockheed Martin.

На фрагменти се вижда по какъв начин румънският министър на външните работи Ангел Тилвар поздравява холандския министър на защитата Кайса Олонгрен по време на идването й във въздушната база и двете управляващи вземат участие в церемонията по откриването.

Посланикът на Съединените щати в Румъния Катлийн Ан Кавач също можеше да бъде забелязана по време на събитието. „ Тук желаеме също по този начин да образоваме украински водачи, тъй като Холандия, както и други страни сътрудници, като Дания и Норвегия, са подготвени да доставят F-16 на Украйна. Те се нуждаят незабавно от тях, с цел да укрепят военновъздушните си сили “, сподели Олонгрен. Украинският президент Володимир Зеленски също даде висока оценка за откриването на образователния център в Румъния. „ Откриването на център за образование на водачи F-16 в Румъния, където ще бъдат обучавани украински водачи, е забележителен на практика принос към нашата авиационна коалиция “, написа украинският водач в своя акаунт X (известен преди като Twitter). Миналата седмица пет холандски изтребителя F-16 дойдоха в подготвителния център в Румъния, до момента в който холандското държавно управление разгласи, че ще даде сред 12 и 18 самолета за образование. „ Центърът за образование в Румъния първо ще употребява самолета, с цел да обезпечи обновителен курс за наетите инструктори за F-16, след което ще бъде обезпечено образование на румънските и украинските водачи. Самолетите ще летят единствено във въздушното пространство на НАТО “, оповестиха от Холандско министерство на защитата. Също по този начин се оповестява, че американският производител на самолети Lockheed Martin ще обезпечи инструктори и поддръжка за подготвителния център, до момента в който кралските нидерландски военновъздушни сили ще доставят бойни самолети.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР