рудът, който извършваме, не е достатъчно оценен.Това заяви инж. Венцислав

...
рудът, който извършваме, не е достатъчно оценен.Това заяви инж. Венцислав
Коментари Харесай

Пожарникарите също са готови за протест

рудът, който правим, не е задоволително оценен.

Това съобщи инж. Венцислав Станков - президент на НСПС "Огнеборец " пред

Въпреки че се чака 10-процентно увеличенe на заплатите във всички държавни бюджетни организации, това не удовлетворява пожарникарите и по тази причина те приготвят митинг.

"Имайки поради изискванията, в които работим и пакета от ограничения, който беше признат от държавното управление за 34-те административни структури, нас това 10-процентно нарастване не ни удовлетворява. Дейността, която правим не е задоволително оценена ", сподели още Станков.

По думите му все още началната заплата на новопостъпили пожарникар е 966 лева, като според от нощните смени, тя става към 1 200 лева

"Виждаме каква е обстановката в страната, не сме на уединен остров, само че въпреки всичко тя би трябвало да се грижи еднообразно за всички ", разяснява инж. Венцислав Станков.

Още по тематиката вижте във видеото нагоре.

Междувременно следващ митинг на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е плануван за през днешния ден.

След Кърджали, Варна и Шумен през днешния ден униформените ще се съберат в Бургас. Поводът за недоволството е, че останаха отвън листата на държавните чиновници, които ще получат до 30% нарастване на заплатата - една от ограниченията, планувани от страната за чиновниците на първа линия.

34 са институциите, които са включени в министерското разпореждане. Министерство на вътрешните работи обаче остава отвън тях. Това провокира напрежение измежду служителите на реда, които от март месец насам работят на ексклузивен график.

Ако не бъдат чути настояванията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, те готвят всеобщ митинг в София.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР