Розмаринът има много полезни качества: намалява мускулната болка, помага за

...
Розмаринът има много полезни качества: намалява мускулната болка, помага за
Коментари Харесай

75% по-добра памет с розмарин

Розмаринът има доста потребни качества: понижава мускулната болежка, оказва помощ за растежа на косата, укрепва имунната система, усъвършенства кръвообращението, облекчава напрежението... Nо през днешния ден ще ви разкажем за неговия изключително мощен резултат върху паметта.

През 2003 година в интернационален вестник по неврология е оповестено проучването на M.Moss, J.Cook, K.Wesness и P.Duckett, отдадено на проучването на резултата от инхалации с етерични масла от лавандула и розмарин върху когнитивните интервенции и настроения на група от 144 доброволци. Резултатите демонстрират безапелационни усъвършенствания до 75% в качеството на паметта на участниците.По-съвременни опити (2012) демонстрират, че има доста добър резултат върху както върху дълготрайната, по този начин и върху краткосрочната памет. Освен това, сушеният розмарин на прахуляк е с не по-малко влияние, в сравнение с свежия. 

Розмаринът се отглежда много елементарно в градина или в саксия на терасата. Може да се употребява свеж, като се нареже и изстиска, и се сложи покрай носа ни, с цел да вдишаме от аромата му няколко минути. Също по този начин може да употребявате няколко капки етерично масло от розмарин в дифузер да освежите въздуха в стаята си с аромата му. Особено потребен е по време на сесии, интервали за подготовка за изпити, презентации и други интензивности, свързани с интензивен мисловен труд.
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР