Ройтерс отбелязва, че изявлението вдига залозите за проява на военна

...
Ройтерс отбелязва, че изявлението вдига залозите за проява на военна
Коментари Харесай

Северна Корея заплаши с ядрено оръжие заради американски прояви на военна сила

Ройтерс отбелязва, че изказването подвига залозите за демонстрация на военна мощ от страна на двете страни, като се има поради опълчването във връзка с стратегиите на Северна Корея за нуклеарно въоръжаване и изстрелване на балистични ракети.

В мнението си севернокорейският министър също по този начин упрекна Съединени американски щати и Южна Корея за повишаване на напрежението в района, като разкритикува първата среща на образуваната от тях консултативна група по нуклеарните въпроси.

" Все по-очевидното разполагане на стратегически нуклеарни подводници и други стратегически военни активи може да отговори на изискванията, посочени в законите на КНДР, за приложимост на нуклеарно оръжие ", гласи още изказването.

Думите му се отнасят за американската нуклеарна подводница клас " Охайо ", която по-рано тази седмица дойде в пристанището на южнокорейския град Пусан.

" Този стадий от военното опълчване на Корейския полуостров изплува като рискова действителност ", прибавя в информацията си КЦТА.

Изявлението идва, откакто американски военнослужещ мина демаркационната линия сред Южна и Северна Корея и навлезе на севернокорейска територия във вторник. Това се случва тъкмо сега на изостряне на връзките сред двете Кореи, както и сред КНДР и Съединени американски щати. От Пхенян към момента не са коментирали случая с американския боец.

Миналата година изолираната страна одобри нов, допълнен закон за потреблението на нуклеарното оръжие, който афишира статута й на ядреновъоръжена страна за " необратим ".

" От първостепенна значимост е с узаконяването на нашата политика на нуклеарно въоръжаване да се прокара една непреодолима граница за опитите да се вършат сделки за нашите нуклеарни оръжия ", сподели тогава водачът на Северна Корея - Ким Чен-ун.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР