Ростов на Дон. Танкистите от мотострелковото съединение на Южния военен

...
Ростов на Дон. Танкистите от мотострелковото съединение на Южния военен
Коментари Харесай

РИА Новости: Танкистите от руските ВС проведоха маневри в южна Русия

Ростов на Дон. Танкистите от мотострелковото съединяване на Южния боен окръг (ЮВО) на Русия в Ставрополския край са отработили задания по поразяването на нисколетящи въздушни обекти с потреблението на принадлежности за нощно виждане, заяви пред публицистите началникът на пресслужбата на ЮВО Вадим Астафиев, предава РИА Новости .
„ Екипажите на Т-72Б3 стреляха в придвижване от 125-милиметрови оръдия по появяващи се и движещи се наземни цели, отдалечени до 2000 метра, както и от висококалибрени миномети „ Корд “ по въздушни цели “, съобщи Астафиев. Освен това, танкистите са отработили извършване на флангова пукотевица в придвижване.
Отделно, по време на занятията, се е отделяло внимание на усъвършенстването на навиците за потребление на най-модерните системи за ръководство на огъня „ Сосна-У “. Цифровият балистически изчислител на системата разрешава да се редуцира с няколко пъти времето за изчисление на придвижването на задачата, а усъвършенстваните оптически канали дават опция тя да бъде взимана за акомпанимент на дистанции до пет хиляди метра.
На собствен ред, механиците-водачи са изпълнили контролни извършения по воденето на бойните машини през пресечена околност в нощно време. На занятието по огнева подготовка са привлечени повече от 200 веоннослужещи и са били задействани повече от 40 единици въоръжение и военна техника.
Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР