Росен Плевнелиев коментира, че е позитивен реалистСлед срещите на контактната

...
Росен Плевнелиев коментира, че е позитивен реалистСлед срещите на контактната
Коментари Харесай

Соломон Паси: Ако успеем, успява цял народ!

Росен Плевнелиев разяснява, че е положителен реалист

След срещите на контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, с парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС и ПГ на " Български напредък ", Плевнелиев разяснява, че е положителен реалист. Най-трудното занапред следва, само че виждаме доста пресечни точки, уточни той пред публицисти в Народното събрание, представен от Българска телеграфна агенция.

" Благодарим на двете първи парламентарни групи, с които преговаряхме, тъй като те имат към този момент различен метод на примирение, на разговор, на търсене на единодушие, те не слагат условия, те дават решения и това ме кара да бъда положителен реалист към днешна дата ", сподели президентът (2012 година - 2017 г.) Росен Плевнелиев след консултациите.

Виждаме, че към момента политическите партии са се окопали в техните окопи, към момента сякаш пропагандата е на предна линия, към момента е желанието да се разграничим, а не да търсим единодушие, само че тези две първи политически партии, с които говорихме, ни дават позитивизма в реализма, уточни той. Плевнелиев означи, че стартират да стават положителни реалисти, тъй като и с ГЕРБ-СДС, и с ПГ на " Български напредък " са намерили доста допирни точки и положителни решения и в контактната група си задават въпроса: " Как по този начин поотделно можем, дружно - не можем, това ли е ориста на българския народ? ".

Той означи, че са в контакт и с тези парламентарни сили, които публично са отказали да вземат участие в консултациите, и ще ги осведомят за решенията и целите, по които са намерили единодушие. Ще се опитаме да съгласуваме с тях и този текст на декларация на 48-ото Народно заседание, който желаеме да представим на вниманието на обществото и медиите в понеделник, когато завърши първата фаза на съвещания, добави той.

Според Плевнелиев отводът от разговор на първо място е, тъй като тези политически партии още са останали в предизборните си настройки, в предизборните си обещания. " Последните избори и методът, по който се водиха предизборните акции, минаха всички граници на неефективността, на завист и разделяне, на което в този момент плащаме огромната цена. Уважаеми политици, не се прави по този начин ", означи той.

По-рано през днешния ден Плевнелиев заяви, че формален отвод за диалог е получен от " Продължаваме Промяната ", " Българска социалистическа партия за България " и " Демократична България ". В понеделник следва среща с Движение за права и свободи.

Успехът, в случай че въобще реализираме някакъв триумф, няма да бъде наш, разяснява още Плевнелиев. По думите му би било триумф, в случай че допринесат за това " България да има работещо Народно заседание и работещо държавно управление, каквото и да е то, с който и да е мандат във допустимо най-трудния миг, който ври и кипи към нас от композиция от рецесии ".

" Ако успеем, съумява цялостен народ ", сподели от своя страна Соломон Паси, дълготраен президент на Атлантическия клуб в България, след първите съвещания. По-рано през днешния ден той дефинира задачата на контактната група като нещо по средата сред " задачата невъзможна " и " умирай мъчно ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР