Росен Плевнелиев бе накаран да коментира предстоящите избори за кмет

...
Росен Плевнелиев бе накаран да коментира предстоящите избори за кмет
Коментари Харесай

Плевнелиев се прехласна по Васил Терзиев, а Цънцарова не издържа и го попита: Вие за кого ще гласувате?

Росен Плевнелиев бе принуден да разяснява идните избори за кмет на София. Президентът на България в интервала 2012-2017 година не пожела да разкрие името на претендента на ГЕРБ, само че призна, че знае кой е той.

" От една страна, описът с претенденти е дълъг, а въпреки това Борисов постоянно е бил в обстановката да има опция да избира. И трето най-важно е, че в тези тежки години, в които ГЕРБ понесе доста тежки политически офанзиви, в това число агитация, противозаконен арест на водача на ГЕРБ пред очите на цялата нация, те се научиха че е по-добре в последния миг да се афишират тези кандидатури. Особено в случай че са извънредно известни, обичани от българите. ГЕРБ ще търсят този профил, който аз смятам, че ненапълно и аз представлявах като човек, който не беше член на ГЕРБ, само че беше подкрепян от тях. Ще бъде отвън редиците на партията, сдържан, уверен европеец, уверен демократ. Човек, който има какво да каже, има кой да го чуе. Аз не вземам участие в този спор. Борисов и освен той - това, което виждам там е, че  изпълнителната комисия взима огромна част от решенията. И има огромни разнобои, тъй че е хубаво, че има някакво доказателство на либералност на процесите ", показа Плевнелиев.

Той бе запитан кое е името, само че отхвърли да го назове: " Не желая да направя неприятен подарък. Бил съм в същата обстановка, когато трябваше да бъда разгласен в последните часове за държавен глава или за претендент за президент за ГЕРБ, знам какъв брой беше мъчно това решение. Нека партията да го разгласи. Изключително значимо е това и за претендента.

ГЕРБ ще излязат пред медиите и ще разгласят и своя претендент. Дали това ще е през днешния ден? Ами може би и на следващия ден ".

Президентът сподели доста положителни думи за претендента на ПП-ДБ.

" Аз познавам доста добре Васил Терзиев. С него сме от доста години дружно. Ядосах се откровено на думите на някои политически водачи, които изиспиха към него какво ли не. Радостното е, че Борисов се въздържа. Васил е постигнал всичко самичък, има доста положителни качества - сдържан, рационален, проевропеец, мощна мотивация и ценностна система. Подобна мръсотия убива на всеки един младеж вярата, че може да реализира задачите си по един почтен метод. А истината е, че Васил  съумя по един почтен метод и стигна доста надалеч. Той е лице и идол за младежите, което не значи, че в борбата за София неговата победа е в забрадка вързана ", сподели той.

Тези му думи провокираха водещата Мария Цънцарова да го попита: " Вие за кого ще гласувате? Така като ви чувам... "

" Дай боже по този начин да бъде в страната, както е в София - мощни претенденти, проевропейци, продемократи, умерени и дано да има една почтена и честна борба, а гласоподавателят да вземе своето решение ",отговори той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР