Росен Костурков, един от основателите на Продължаваме промяната в Пловдив

...
Росен Костурков, един от основателите на Продължаваме промяната в Пловдив
Коментари Харесай

Драма в ПП - един от основателите се отказа от изборите и политиката

Росен Костурков, един от създателите на " Продължаваме промяната " в Пловдив и член на нейното управление, разгласи, че няма да взе участие на парламентарните избори през юни. Решението си той разгласи в профила си във Facebook. Ето какво написа: 

" Приятели,

Взех решение да не вземам участие в изборите за 50-то Народно събрание, а най-вероятно и за никое друго.

За околните ми родственици, другари и сътрудници това решение не е изненадващо, тъй като дружно го обмислихме още преди няколко месеца.

Влизането ми в политиката не беше инцидентен развой. Беше дълго премисляно. Беше пристигнало времето да дам своя дан за това да създадем мястото, в което живеем по-добро, да променим нещата, които считаме за неправилни, да начертаем верния път на развиване на страната ни, на стопанската система ни, на битието ни.

За страдание, с цел да си ефикасен в политическите среди в България би трябвало да владееш лицемерието, би трябвало да си безочлив и нагъл, би трябвало да нямаш, а пази Боже, да си отстояваш правилата си, би трябвало да си подготвен във всеки един миг да забиеш нож в гърба на съратника си, както и да си подготвен даполучиш подобен, би трябвало да можеш безскруполно да лъжеш и да очерняш, би трябвало да се разделиш с визиите си за категории като морал, етичност, почтеност... човещина е непозната дума.

Ние дойдохме в политиката с цел да променим тази среда. И за наслада лека-полека, зрънце по зрънце съумяваме. Но за жалост, скоростта с която тази среда трансформира нас е доста по-голяма.

Въпреки всичко се събрахме прелестни и напълно отдадени на идеите персони. Хора, които загърбват кариери и фамилии, рискуват здравето си, а по в миналото и това наблизките си, работят непрекъснато до цялостно безсилие с цел да не позволим вярата за смяната да изчезне.

И с доста от тях, събрала ни преди единствено 30 месеца една идея, станахме близки другари, станахме семейство. И зная, че всеки един от нас ще продължи да работи в интерес на обществото, без значение дали в Народното Събрание, в Министерски съвет, в локалната власт или в сферите, където можем да бъдем най-ефективни, даже в квартала в който живеем. Всеки един от нас е увлякал десетки, всеки един от тях още толкоз и така нататък И това ми дава вяра, че смяната към този момент е необратима. Бавна, дълга, сложна, само че необратима.

Няма и да се опитам да върша доклад за свършеното от мен за тези 30 месеца в дейната политика, както вършат някои сътрудници, тъй като достиженията са плод на групова визия, групови старания, на напрегнати дни и безсънни нощи на цели екипи, а не на един човек ", написа Росен Костурков във фейсбук.

" Но, в случай че съм съумял да дам вяра за смяна към положително на хората, в случай че съм съумял да оказа помощ даже единствено на 2 села, на 2 фамилии, на 2 деца..., а те са доста повече, си е заслужавало.

П.п.

Така и не си направих профил във фейсбук на " политик ", тъй като в никакъв случай не се възприех като подобен. Това е персоналният ми профил. И ще продължа да го употребявам като подобен. Ако има хора в другарската ми листа или такива които ме следват единствено поради политическите вести, мнения и разбори, може да останат разочаровани в бъдеще. Както и тези, които ме следват единствено с цел да ме плюят за политическата ми принадлежност.

Всеки е свободен да избира дали да продължава да ми е " другар " или да ме следва във фейсбук ", приключва обръщението си Костурков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР