Росен Желязков също произнесе кратко слово и също благодари за

...
Росен Желязков също произнесе кратко слово и също благодари за
Коментари Харесай

Борисов осмя кабинета: Киро отиде в САЩ да се снима с фикуси! Къщичка за птички не направиха

Росен Желязков също произнесе малко слово и също благодари за топлото посрещане: „ГЕРБ е градивна съпротива. А градивната съпротива е тази, която подлага на критика, демонстрира грешките и се бори за решения. Може би в този момент биха споделили, че ние си лаем като кучетата, а керванът си върви. Но ние ставаме от ден на ден, а керванът върви все по постепенно. И това възприятие за самодостатъчност ще ги докара до обричане и керванът ще спре. Кому беше нужно да се скарат с превозвачите в тези тежки времена? Кому беше нужно да се скарат с промишлеността?!“.

Делян Добрев съобщи на собствен ред: „Вече една година им сърбаме попарата на „Промяната“. Като ги слушаме тях, излиза, че всичко в страната е цветя и рози. Във Facebook написах, че цената на газа, на тока, на хляба и услугите стават все „по-евтини“, в случай че ги слушаме тях. Но всички знаем какво действително се случва. Шегувам се, че би трябвало да ги споделят цените и стойностите като времето: 1200 лева междинна работна заплата през днешния ден, само че се усеща като 330. Обещаха на изборите преди 6 месеца, че няма да има небогати. Вие чувствате ли се богати? Има три пъти повече небогати за тези 6 месеца, а инфлацията е с 30% нагоре. Хлябът от 1 лев стана 2,50. Обаче като ги слушаме… Чудят се какво да измислят, с цел да изкарат ГЕРБ отговорни, дори за митингите. Тази седмица чакам да кажат, че може ГЕРБ да не ги провежда тези митинги, само че това ще е „първият митинг, който е от щастие“.

Десислава Атанасова приветства събралите се и съобщи: „Колегите приказваха много за „едната година щастие“, което ни донесе „Промяната“. Вчера бях прекратена, до момента в който приказвах по какъв начин преди една година партията, наричана от тях „статукво“, остави България. Тогава Брутният вътрешен продукт беше 12 милиарда, бяхме в чакалнята на еврозоната. Тогава имаше работещи и разплатени капиталови стратегии, в този момент са нула. Построените автомагистрали единствено за 4 години бяха 375 км, а рехабилитираните пътища – над 3000. Сега един милиметър път не е асфалтиран, една мантинела не е поставена. Над 1600 български учебни заведения, над 800 детски градини и ясли ремонтирани от държавното управление на ГЕРБ единствено за 4 години. Цената на тока 117 лв/МГвтч. Колко е за Днес-над 500 лева за бизнеса. Газът – 370,9 лева на 12 май, какъв брой е през днешния ден? По 100 милиона лв. ще лапат Киро и компания за всеки месец. Вие в тази „промяна“ ли желаете да живеете?“.

„Какво стана бе, Господа, една година откакто управлявате? За последните няколко месеца от 1 октомври 2021 година до края на годината, т.е. по време на предизборната последна акция има 1000 претенции за СРС. Или Бойко Рашков доста усърдно е проверявал политическите си съперници в предизборната акция, или престъпността внезапно се е вдигнала. И двете са правилни. Очевидно, че престъпността внезапно се е вдигнала, тъй като настояванията за СРС и през първите 3 месеца на т.г. са 900. Рашков даже арестува, от боязън, най-големия си политически конкурент. Аз знам, че на идващите предварителни избори, ще ги пометем“.

Кратко слово произнесе и Томислав Дончев: „Лъжата значи ненавист. Сглоби се неестествена коалиция-без правила, без екип, без потенциал. Първата фаза беше етапа на лъжата. Следващата на лицемерието, където всеки от обединението е захапал от единия край страната и глозга. Сега влизаме във етапа на позора. Позор персонален, политически и публичен. Гответе се за етапа на истината. Тя ще пристигна напълно скоро. А в този момент си представете, че Кирил кара кола и гризе блажна пилешка кълка, само че кормилото е благословен и не може да се върти. Коалиционните му сътрудници въртят кормилото наопаки, но не става. Защото е лоен. И всеки, който се вози в това транспортно средство и е добър лидер, студена пот му избива по челото. Защото лидерът не може да кара“.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе посрещнат на крайници с мощни овации: „Бойко!“.

„Българският народ не чу какво им сподели църквата: „ДА внимаваме!“ и избра „Промяната“. Може би и ние сме създали неточности и сме си го заслужили. Затова има и възмездие, и смирение. Няма да не помни, когато се събра Св. Синод и ме поканиха по време на пандемията и всички църкви, манастири и джамии в света бяха затворени. В Гърция ги бяха вързали със синджири и катинари. Като ги видях владиците, им споделих: Сърце не ми дава да затворя църквите, манастирите, джамиите. Моля ви, ваше светейшество, да ми помогнете да спазим карантинните ограничения. Само в България владиците сътвориха такива условия, че с нито % не ни се подвигна заболяемостта и единствено българските църкви, катедрали и манастири светеха и служеха. И по тази причина Господ ще пази България. А ние ще продължаваме да строим църкви, манастири, джамии и катедрали. Защото това е в сърцето ни и българинът има потребност от духовност“.

„Не мога да не отговоря на воплите на така наречен достоверна десница, която се оплака при Цветанка Ризова, че на него му оставили дробчетата. Но върхът на всичко, Христо, което чух през вчерашния ден от тебе ти си ми бил министър, той разгласи „депутинизация“. Ние сме го осъдили Путин преди няколко месеца като агресор, внесохме, Христо, закон да подпомогнем Украйна с оръжие, а ти не го гласоподава, бе, човек! Стига гледа навънка, Христо! Твоят съдружен сътрудник, който ти депутинизираш, Корнелия Нинова, съобщи, че Русия е другарска страна. Кого искаш да депутинизираш?!“, съобщи Борисов.

„И уважаемите медии мълчат – но то едно знамение, един боязън!“, добави той.

Борисов иронизира Кирил Петков, който развя като знаме „Добрата новина“, че ще внасяме полутечен газ от Щатите и напомни по какъв начин самият президент на Азербайджан го е возил с майбаха, когато българският министър председател е бил на посещаване там.

„Отидоха в Съединени американски щати да се снимат с някакви фикуси. На европейските игри в Баку бях специфичен посетител. Така че – да са живи и здрави нашите другари. Те също знаят на кого могат да разчитат в България… След това Киро сподели, че цената с цел да бъде по-евтина за газа, който купуваме от „Газпром“. Парламентът единствено малко след неговите думи излезе – газът за май нараства с 4%. Скъпи мои, демократични и свободни – сложете на екрана цената на КЕВР, с цел да види народът кой лъже!“. Залата му отговори с бурни възгласи: „Оставка!“.

„Те знаят, че лъжат и крадат и че би трябвало да крадат бързо. Защото няма за по кое време. Разбрахте ли, че БЕХ е подписал меморандум за 2 милиарда за геотермалните. Пак меморандум. Опукаха ни с – с по два милиарда, два милиарда. Корнелия вика – саниране – по какъв начин ще санират, като не могат да крадат?! Забравете за саниране! Без ГЕРБ няма саниране“, съобщи той.

Борисов се пошегува, че „къщичка за птички не са създали за една година“, една велоалея не са създали: „Когато обстоятелствата приказват, и „Промяната“ мълчи“.

„Киро, ти помниш ли, че сложихме 1 милиарда в специфична сметка, с цел да може Ловеч, Плевен и Търново да си достроят автомагистралата. Ние оставихме до стотинка до стартирането на пътя. Те ги прибраха. 1 милиарда и 200 от Вик холдинга – с цел да могат да продължат плановете за водоснабдяването и канализацията. Ловеч, ще чакате. Ще чакате, когато цъфнат люляците. Ама следващата година! Огромни заеми – които ще връщате вие, децата и внуците ни. А я сложете и 1 милиарда 200 щатски $, с които на 100% платихме самолетите… Всичко е платено от нас на 100%. И за съветските реактори, и за американските централи, КТБ. Стартирахме предходния мандат с милиард и 600 под водата. Минус, минус! Ама се справихме, щото сме яки. Сега 9 са ни задължили с над 9 милиарда, а до края на мандата ще станат 50 милиарда. Искате ли ГЕРБ да ръководи? Сега разбирате ли, че би трябвало до последния българин да се отчая, да се разбере лъжата, с цел да почнем на чисто. Така че – никакви предварителни избори! Като във вица: „Киро, това Канада ли е? – Плувай, Асене, плувай“.

Борисов съобщи, че нито един от митингите не е финансиран от ГЕРБ: „Не сме дали една стотинка! Оставете ги, те браншовете ще си ги бият с камъни. С тези далавери, пази Боже кой ще ръководи от септември нататък!“.

„Айде да забележим, уважаеми медии, на кого има вяра повече народът! По лихвите, както се споделя, ще ги познаете“, съобщи още Бойко Борисов и добави: „Аз в случай че съм на медиите, ще извадя репортажа с „Вкусен самун за всяка трапеза“ и ще го направя: „Скъп самун за всяка трапеза“. Колко би трябвало да стане хлябът? – 6 лв., та нима видите. Едно време подарявахме уиски, в този момент олио. Ще пратим на Росен кошничка с две яйца, един самун, литър олио. Толкова. Няма дробчета. Те ги изядоха – Да, България изядоха дробчетата, другите изядоха блажното. Няма краставици-скъпи, доматите и те скъпи. Ами черешите?! Въобще, цялостна насмешка с народа. И се сещам за една хубава алегория: „Един цар вика Кирил Ананиев и пита: Как е народът? – Ми работи. – Вдигай налозите. Минава време и царят пита: Какво прави народът? Гърби се, пъшка, мъчи се, но работи. – Вдигай налозите! Пaк минава време: Какво прави народът? – Ами никой не работи. Ядат, пият, псуват, никой не работи. Сваляй налозите!“ Ето това е – гледат до каква степен народът може да издържи“.

Борисов съобщи, че никакви войни не пречат и не са отговорни за това, което се случва с тока: „При мен имаше война в Сирия, с кюрдите, Либия. Но е доста значимо преди да набият парите в някакви геотермални акумулатори, ще плащате по 500 лв. ток, до момента в който сте живи. Днеска можем да го създадем в границите на 70-80 лв.. Десито щеше да тича в Народното събрание, да направи едни промени в закона и на следващия ден щяхте да плащате по тези цени. В момента е златно време, в случай че не си апаш, да понижиш цената с най-малко 20%“.

Лидерът на ГЕРБ беше безапелационен, че би трябвало да изпратим оръжие за Украйна, „за да спрат да се бият“. „Светът би трябвало да ги хване, да ги раздели, едно положително помирение и за двете страни и ще завърши. А сега петролът е най-евтин. Имаш рафинерия. Пречел им „Балкански поток“. Спрете го, не взимайте директни такси. Що назовават „Балкански поток“ „Турски“, що се турчеят, бе? Ами „гръцката връзка“ – българска е, платена е от България, с цел да стане търговски договор… „Глупости на търкалета“, пошегува се още веднъж Борисов.

Залата стана на крайници и го приветства с мощни възгласи: „Победа! Победа!“.

След прочувствената среща със симпатизантите на ГЕРБ в читалището на Ловеч Бойко Борисов влезе в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“, поклони се пред иконите, възпламени свещ и поговори с Ловчанския митрополит Гавриил.

Пред храма Борисов бе посрещнат от нови симпатизанти и се снима с всеки, който пожела, а хората търпеливо изчакваха реда си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР