Роналд Уейн, съосновател на Apple, взема може би най-лошото бизнес

...
Роналд Уейн, съосновател на Apple, взема може би най-лошото бизнес
Коментари Харесай

Най-лошото бизнес решение в историята

Роналд Уейн, съосновател на Apple, взема може би най-лошото бизнес решение в историята - да продаде 10% от акциите си единствено за 800 $ през 1990 година Една година по-късно приема окончателните $1500 (еквивалентни на $8000 през 2023 г.), с цел да се откаже от възможни бъдещи искове против новосъздадената Apple, пише .

Пазарна капитализация на Apple сега е към 2,9 трилиона $, което я прави най-голямата компания в света в това отношение. Всеки, който държи даже един % дял от компанията, би имал 29 милиарда $ сега.

По време на основаването на компанията Уейн е на 42 години, до момента в който останалите съоснователи Стив Возняк и Стив Джобс са на към двадесет.
 Да си купиш износените сандали на Стив Джобс за $218 000: един необикновен търг
Да си купиш износените сандали на Стив Джобс за $218 000: един необикновен търг

Сумата е била изненадваща даже за уредниците

На Уейн били поверени машиностроенето и документите, точно той прави първото лого на компанията - Исак Нютон, който яде ябълка под дърво.

За да извърши първия контракт за The Byte Shop, който по това време е прочут с това, че не заплаща парите на своите снабдители Стив Джобс взел заем от 15 000 $. Уейн обаче считал, че той няма да получи парите си назад.

По това време Уейн имал доста активи, до момента в който другите двама нямали какво да губят.  През идващите десетилетия Уейн неведнъж декларира, че не съжалява, че е продал каузи си от компанията, защото съгласно него е взел " най-хубавото решение въз основа на информацията, налична по това време ".

Той твърди, че в действителност е вярвал, че предприятието на Apple ще бъде сполучливо, само че в това време може да има обилни неравности по пътя и не можел да пожертвам. " Вече имах много трагичен бизнес опит. Остарях прекалено много, а тези двама мъже бяха вихрушки. Беше като да хванеш тигър за опашката. Не можех да се оправя с тези момчета ".

Въпреки че в един миг Apple се превръща в най-ценната компания в света, Уейн споделя, че като се имат поради рисковете и напрежението от оставането в Apple, той " евентуално щеше да стане най-богатият човек в гробището ".
 Най-добрите уроци, които Мъск, Гейтс и Тим Кук научиха от Стив Джобс
Най-добрите уроци, които Мъск, Гейтс и Тим Кук научиха от Стив Джобс

Ето какво споделят някои от най-хубавите бизнесмени, които са се учили от софтуерния гений
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР