Ромелу Лукаку може да се завърне по-скоро от очакваното за

...
Ромелу Лукаку може да се завърне по-скоро от очакваното за
Коментари Харесай

Контузията на Лукаку не е толкова сериозна

Ромелу Лукаку може да се завърне по-скоро от предстоящото за Челси, откакто получи контузия на глезена при триумфа над Малмьо в Шампионската лига, съобщи сътрудникът му Федерико Пасторело.

Мениджърът на „ сините “ Томас Тухел удостовери след срещата с шведите, извоювана с 4:0 на „ Стамфорд Бридж “, че белгийският национал и Тимо Вернер са с контузии и ще отсъстват „ известно време “ от терените. Лукаку бе сменен от Кай Хаверц, откакто изкълчи глезена си при единоборство с Ласе Нилсен от Малмьо, което докара до дузпата за втория гол, осъществена от Жоржиньо в 21-та минута. Лукаку има четири гола в 11 мача след завръщането си в западен Лондон.

„ Първоначално бях доста угрижен, тъй като Ромелу е състезател, който в действителност желае да играе и фактът, че остана да лежи на терена толкоз дълго след дузпата, не изглеждаше добре за мен, тъй като той е футболист, който неотложно се изправя на крайници. Фактът, че беше на земята в продължение на четири минути, бях с Петър Чех и му споделих, че до момента в който следих дуела и случая, се уплаших за него, тъй като той в никакъв случай не остава по този метод на тревата без причина. Когато се изправи, помислих, че не е добър знак, и в този момент изчакваме проучванията, тъй че да узнаем повече за степента на травмата. Но в случай че видите изображенията и видеото от контузията, позицията на глезена в действителност е под тежестта на тялото, само че той е мощно момче и има голямо предпочитание да играе във всеки мач, тъй че ще се завърне скоро и по-силен, сигурен съм “.

„ Той в началото беше доста печален през вчерашния ден, само че всички виждаха, че играе добър дуел и съм 100% сигурен, че щеше да вкара още голове, в случай че бе останал на терена. Той бе под пара, само че е доста съсредоточен и ще бъде фокусиран върху това да се възвърне допустимо най-скоро. Ромелу е с физиотерапевта си вкъщи, тъй че работи интензивно всяка вечер, даже и преди да си легне, тъй че в случай че има време за завръщане, ще бъде по-скоро от плануваното “, показа представителят на Лукаку Федерико Пасторело за Sky Sports.
Лукаку и Вернер ще пропуснат сбит цикъл от срещи за Челси в идващите няколко седмици, като съставът на Тухел ще изиграе пет мача в границите на 15 дни, започвайки с семейството на Норич на „ Стамфорд Бридж “ в събота.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР