Роман Гончаренко в коментар за Дойче веле Със струпването на

...
Роман Гончаренко в коментар за Дойче веле Със струпването на
Коментари Харесай

Западът и Русия: Путин се забавлява с изразяваната "тревога"

Роман Гончаренко в коментар за " Дойче веле "
Със скупчването на войски по източната граница на Украйна Путин ускорява натиска над Байдън, както един път към този момент сполучливо направи това предходната пролет. Така се стигна до срещата на двамата президенти през юни в Женева. Сега Путин желае да повтори този собствен триумф.

Преди няколко години президентът на Руската федерация, въпреки и в друг подтекст, изпусна фразата: " Добрата дума е нещо хубаво, само че още по-ефективно е, когато положителната дума върви дружно със " Смит& Уесън ". С намека за тази марка оръжия съветският президент очевидно подсказа един от централните правила, които следва: на него му харесва да беседва със Запада, опирайки револвера в челото на Украйна.

Истинска война няма да има в близко време. Не и преди да проработи газопроводът " Северен поток 2 ", тъй като в противоположен случай този план би бил жертван . Но по тази причина пък е допустимо да се изостри окопната война в Донбас, както и да има нови доставки на съветско оръжие за сепаратистите. Ако някой ден Русия реши да предприеме открита експанзия, тя ще се опита да го направи ненадейно. Путин желае от НАТО освен да се откаже от разширение на изток, само че и от двустранната военна помощ, която съществено може да увеличи отбранителния капацитет на Киев.
Реклама
Ако това фактически е по този начин, Западът би трябвало да реагира по-сдържано. Защото всичко по въпроса към този момент е казвано. Гръмките думи, издаващи паника, единствено дават спомагателен коз в ръцете на Путин. Преди време той с очевидно наслаждение означи, че съветското предизвестие да не се доставя оръжие на Украйна е провокирало " известно напрежение " на Запад, и си пожела това напрежение да се резервира " колкото се може по-дълго ".

Западът не трябва да извършва това негово предпочитание. Най-добрият отговор на новите съветски военни маневри по границата с Украйна би било едно демонстративно посещаване на почитан западен водач в Киев. Не говорете, а действайте
Леонид Волков, сподвижник на Алексей Навални, пред Екологичен потенциал в Страсбург във връзка присъждането на премията " Сахаров " на Навални
Имаме потребност от освен това от израз на съпричастност. Алексей Навални се трансформира в най-опасния зложелател на Путин, тъй като съумя да сътвори огромна политическа организация с огромен капацитет. Която продължава да съществува даже когато е в пандиза.
Реклама
Лишаването му от независимост може да се удължава с произнасянето на присъди по нови каузи, заведени против него - в действителност до доживотна присъда. Това ще се случи, в случай че светът не промени метода си към Владимир Путин.

Сегашната обстановка на руско-украинската граница демонстрира какво не би трябвало да е държанието по отношение на Путин. Той изнудва Украйна, Европа и останалия свят с война и в никакъв случай не е бил осъден за това. Още по-лошо - в действителност му се дава това, което е желал: позвъняване от президента на Съединени американски щати, доста внимание, заглавия в международните медии.

Ние предлагаме друг метод - не говорете, а действайте. Не чертайте червени линии - Путин към този момент ги е прекрачил, и то повече от един път. И ще го направи още веднъж. Нищо няма да спре Путин с изключение на строги наказания против него и неговите другари клептократи - за корупция и нарушавания на човешките права, които би трябвало да бъдат наложени неотложно. Обикновените руснаци ще ги одобряват с наслада.

Износът на капитал от Русия по публични данни е към 60 милиарда $ годишно - големи пари, които главно се вливат в европейската стопанска система. В България да вземем за пример цели села, комплекси и вили край морето са изкупени от съветски служители. Ние сме ги откривали нееднократно при нашите следствия. Възможно е българското общество да не схваща степента на опасността. Но даже единствено в случай че си напомним историята с отравянето на Емилиян Гебрев, то България е една от трите страни, потърпевши от това, дружно с Русия и Англия.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Технологии 2 Право 3 Енергетика 1 Право 2 Технологии 3 Енергетика 1 Технологии 2 Право 3 Енергетика Реклама
Трябва да е ясно, че износът на корупция не се случва просто по този начин. Когато съветските служители си купуват някоя страхотна вила, по-късно стартират да се месят в локалната политика, пробват се да купят локалния арбитър, служител на реда или народен представител. Защото той е привикнал да работи по този начин и не желае да му се задават непотребни въпроси за произхода на средствата му.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР