Рома, който в четвъртък играе решителен двубой с Лудогорец за

...
Рома, който в четвъртък играе решителен двубой с Лудогорец за
Коментари Харесай

Рома започна драматично, но успешно решителната седмица за вълците

Рома, който в четвъртък играе съдбоносен дуел с Лудогорец за обезпечаване на присъединяване в идната фаза в Лига Европа, нанесе седмо следващо проваляне на Верно и завоюва с 3:1 гостуването си на “Маркантонио Бентегоди ”. “Джалоросите ” играха към час от игровото време с човек повече на терена, откакто Павел Давидович, който откри резултата в интерес на домакините в 26-ата минута, бе изпъден 10 минути по-късно. Попаденията за отбора на Жозе Моуриньо бяха дело на Николо Дзаниоло (45’), Кристиан Волпато (89’) и Стефан Ел Шаарауи (90’). Така играчите на гостите започнаха сполучливо извънредно комплицираната седмцица, която им следва с дуела против българския първенец Лудогорец в четвъртък и дерби против Лацио в неделя.

Верона откри резултата в 27-ата минута, когато Мигел Велосо подаде хитро обратно към Фараони, а неговият мощен изстрел се отклони в крайници на Павел Давидович и влезе в мрежата зад Руи Патрисио за 1:0. Попадението бе преглеждано няколко минути с ВАР, само че в последна сметка бе зачетено.

Именно голмайсторът Давидович обаче остави своите съотборници с човек по-малко тъкмо след приключването на половин час игра, когато извърши много остро нарушаване по отношение на Николо Дзаниоло.

Футболистите на Рома изравниха в добавеното време, когато Мади Камара открадна една топка в центъра на терена, подаде чудесно към Тами Ейбрахам в наказателното поле, той обаче нацели страничния дирек, само че Дзаниоло се оказа на вярната позиция и нанесе удар за 1:1.

След почивката футболистите на Жозе Моуриньо придвижиха играта главно в половината на домакините, само че съвсем не успяваха да доближават до по-опасни положения. В 80-ата минута Ейбрахам съумя да навлезе в наказателното поле рисково, само че изстрелът му бе блокиран.

В ответната офанзива играчите на Салваторе Бокети реализираха много рискова контраофанзива и техен футболист влезе в наказателното поле, където бе съборен от защитник на “вълците ”, само че съдията даде знак, че нарушаване няма и играта би трябвало да продължи. В 83-ата минута Неманя Матич съумя да удари и гредата зад Лоренцо Монтипо след корнер, а малко по-късно гостите имаха искания и за игра с ръка в наказателното поле, само че тя също не бе почетена от Джан Лука Саки.

Играчите на Рома стигнаха до втори гол в 89-ата минута, когато Неманя Матич направи няколко финта на лявото крило, след което подаде към дъгата на пеналтерията и там 18-годишния Кристиан Волпато без закъснение насочи удар с левия крайник, който се оказа в мрежата. “Джалоросите ” сложиха точка на разногласието в добавеното време на дуела, когато появилият се като запаса Стефан Ел Шаарауи получи от вкаралия втория гол Волпато и преодолявайки вратаря на домакините се разписа за 3:1.

С тази победа Рома събра 25 точки и се изкачи до четвъртото място в класирането на Серия А, като изпревари Лацио и Интер, които са с по 24. За Верона това бе седма поредна загуба в шампионата и отбора е на предпоследното 19-о място с едвам 5 точки.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР