„Ролята на едрия капитал върху политиката и още повече върху

...
„Ролята на едрия капитал върху политиката и още повече върху
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Гергов е символ на олигархията

„ Ролята на едрия капитал върху политиката и още повече върху социалистическа партия е нездравословно. Олигархията е тематиката, против която сме изправени и Георги Гергов е неин знак. Но за жал в управлението на Българска социалистическа партия има и други такива хора. Наложително е Българска социалистическа партия да се освободи от тези зависимости. Голямата част от симпатизантите на Българска социалистическа партия застават зад Корнелия Нинова. " Това съобщи членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия Янаки Стоилов пред БСТВ. Той акцентира, че е нужно проблемите да бъдат поставяни и назовавани с техните имена.

Социалистът разяснява, че картината със инфектирани от ковид в България е неразбираема, тъй като страната ни е на едно от последните места по тестване на популацията. Той съобщи, че в страната има огромна невидима среда от хора, носители на вируса.

„ Важно е по какъв начин се усещат хората на труда. Мерките на ръководещите са да им дадат заеми. Това не улеснява обстановката. Нужни са спомагателни ограничения за обществено подкрепяне. Мерките за потребностите на жителите стоят на втори проект за властта ", изясни Стоилов. Той акцентира, че нито един от ръководещите не е намерил метод да обезпечи в допълнение финансиране в рецесията. Социалистът даде образец с проектите за превъоръжаване на българската войска: „ Правителството можеше да съобщи, че не се отхвърля от тези планове, тъй като са нужни, само че желае от сътрудниците си разсрочване на заплащането, тъй като тези средства са нужни в този момент на българските жители ", сподели Янаки Стоилов. Той напомни, че държавното управление е дало милиарди предплатено за самолети, които още не са създадени.

Стоилов изрече мнение, че страната се намира в по-трудна обстановка от 1990-та година. Според него е нужна по-добра данъчна политика, с цел да се подобрят обществените ограничения: " Търговците на горива и част от комерсиалните вериги не заплащат директни налози. Нужна е прогресивна политика и върху самия капитал. " Той изрече поддръжка за предлагането на Българска социалистическа партия дотациите в земеделието да бъдат плащани върху продукция, а не върху повърхност. Стоилов акцентира, че тази зараза не би трябвало да бъде платена от хората, както се е случило при международната рецесия от 2008г.

„ Двете огромни рискове, очертаващи се в края на рецесията, са доста повишаване на безработицата и нов отлив на българи. Нужно е да отговорим и на тежката демографска рецесия ", приключи Янаки Стоилов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР