Ролс-Ройс ще пусне първият си електрически модел - Спектър, в

...
Ролс-Ройс ще пусне първият си електрически модел - Спектър, в
Коментари Харесай

"Ролс-Ройс" ще прави само електромобили до края на десетилетието

 mymotto
Ролс-Ройс " ще пусне първият си електрически модел - " Спектър ", в края на 2023 година, оповестиха от компанията, като показаха прототипа на колата. Плановете са до края на десетилетието цялата гама на марката да бъде от модели на ток.

Компанията показва първия си електрически автомобил през 2011 година, като моделът 102EX беше въз основата на предходното потомство на " Фантом ".

От маскирания първообраз може да се съди, че първата кола на ток на именитата английска марка ще е купе с отварящи се назад на посоката на придвижване две порти. Преди да се мине към серийното произвеждане, предстоят 1.5 милиона километра проби в региони с " пикантен мраз и кошмарна горещина ". През такива тествания минават всички модели на концерна, преди да стигнат до поточната линия.


© Ролс-Роис

За момента се знае, че новият модел ще е качен на платформата на настоящите " Фантом ", " Кулинан " и " Гоуст ". Подробности за електрическият мотор няма, само че от " Ролс-Ройс " преди са обяснявали, че компромис с представянето няма да има и автомобилът ще е със сходна динамичност на модел с V12 бензинов мотор.

Любопитна детайлност е, че преди 123 години един от създателите на " Ролс Ройс ", Чарлз Ролс, тества електромобил, кръстен " Колумбия ". Според съвременниците му той е бил доста впечатлен и е коментирал:

Електрическият автомобил е изцяло беззвучен и чист. Няма никаква миризма или трептения и би трябвало сходни коли да станат доста известни, когато се изградят станции за зареждането им.
Чарлз Ройс преди повече от 120 години
Към днешна дата казаното от Ролс е все по този начин настоящо.


© Ролс-Роис

Любопитен е и изборът на име на електрическия модел - " Спектър ". От " Ролс-Ройс " споделят, че то е подбрано по този начин, че да звучи сходно на " Гоуст ", " Фантом " и " Врейт ", само че съвсем всички се сетиха за кино лентата с Джеймс Бонд със същото заглавие, излязъл по кината през 2015 година.

Още повече че новината за бъдещия електрически " Ролс-Ройс " пристигна в миг, в който по кината потегля 25-ият филм за 007 " Смъртта може да изчака ". Дали това не е знак, че Бонд следва да смени една английска марка - " Астън Мартин ", с друга? Още повече че компанията - майка на " Ролс-Ройс ", БМВ към този момент беше формален транспортьор на сътрудника с лиценз да убива в лентата " Винаги ще има на следващия ден " от 1997 година



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР