Rolex Monte-Carlo Masters, полуфиналСтефанос Циципас – Александър Зверев 6-4, 6-2Стефанос

...
Rolex Monte-Carlo Masters, полуфиналСтефанос Циципас – Александър Зверев 6-4, 6-2Стефанос
Коментари Харесай

Циципас мина и през Зверев и отново е финалист в Монте Карло


Rolex Monte-Carlo Masters, полуфинал

Стефанос Циципас – Александър Зверев 6-4, 6-2

Стефанос Циципас ще играе на финала на Мастърс шампионата в Монте Карло за втора поредна година. Световният №5 продължи отбраната на купата си с впечатляващата победа над Александър Зверев, който и през днешния ден не се радваше на изключително топло отношение от страна на публиката. След като сподели съмнения в предходните си дуели, Циципас изигра най-силния си мач от началото на шампионата във допустимо най-подходящия миг, надделявайки над олимпийския първенец след 75 минути игра.

Негов конкурент в борбата за купата ще бъде Алехандро Давидович Фокина, който по-рано през днешния ден отстрани Григор Димитров след трагичен мач, траял съвсем три часа.

Циципас бе доста по ефикасен на начален удар, записвайки повече асове (8-3) и по-малко непредизвикани неточности (1-4). Гръцкият тенисист завоюва 75% от точките си на първи сервис (21/28) и осъществя пет от осемте си точки за пробив (63%), до момента в който Зверев оползотвори два от четирите си брейкпойнта (50%).

Началото бе по-добро за Циципас, който осъществя ранен пробив и поведе с 2-0, само че след това Зверев усъвършенства доста представянето си и съумя да възвърне равенството. Това обаче въобще не разколеба гръцкия тенисист, който наложи непостижимо за своя конкурент движение. Сервисът на Циципас създаваше съществени проблеми на Зверев, като в това време бекхендът още веднъж бе измежду най-ефективните оръжия на настоящия първенец. Това му разреши да запише нов брейк, след който натрупа удобен задатък от 5-2.

Зверев обаче върна интригата, като записа два следващи гейма на 15 и по този метод редуцира пасива си до 5-4. Германецът стартира да излиза на мрежата все по-често, само че тази тактичност се обърна против него и той, защото Циципас пласира няколко доста положителни минаващи удара, спечелвайки откриващия сет с 6-4.

Началото на втория сет бе равностойно, като в първите пет гейма никой от съперниците не стигна до късмет за пробив и по този начин резултатът стана 3-2 в интерес на Циципас. Впоследствие гъркът стартира постоянно да прибягва до офанзиви с бекхенд слайс, което изненада доста неприятно Зверев и очевидно наруши ритъма на международния №3. Именно това се оказа решаващо за изхода от дуела. Циципас загуби единствено три точки в последните три гейма и удължи победната си серия в Княжеството, триумфирайки с 6-4, 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР